8 نکته برای کنترل آلودگی صوتی ساختمان سازی ها

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، ساختمان سازی یکی از منابع مهم آلودگی صوتی در شهرهای مختلف دنیا است که برای برطرف آن در کشورهای مختلف از روش های نوینی استفاده می نمایند اما متأسفانه در کشور ما قوانین مدونی برای کنترل آلودگی صوتی ناشی از فعالیت های ساختمانی تدوین نشده است.

8 نکته برای کنترل آلودگی صوتی ساختمان سازی ها

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، یکی از مهمترین منابع آلودگی صوتی در شهرهای بزرگ و پرجمعیتی مانند تهران بعد از ترافیک، ساختمان سازی است. آنالیز حدود 200 پروژه عمرانی و ساختمانی در شهر تهران نشان می دهد که میانگین تراز صوت در پروژه های مختلف بین 80 تا 90 دسی بل گزارش شده این در حالیست که حد مجاز صوت در مناطق مسکونی طی روز و شب به ترتیب 55 و 45 دسی بل است. در ادامه به 8 راه چاره برای کاهش صوت منتشره از عملیات های عمرانی و ساخت و ساز اشاره شده است.

فعالیت های ساختمان سازی باید در ساعات مشخصی بین ساعت 8 صبح تا 17 انجام گردد که این موضوع کم و بیش در کشور ما اجرا می گردد اما می توان با افزایش ساعت سرانجام فعالیت، بین ساعات 13 تا 15 عصر که زمان استراحت افراد است، کار را متوقف کرد همچنین در روزهای تعطیل انجام فعالیت های پر سروصدای ساختمانی ممنوع است.

در بسیاری از کشورها از دیوارهای صوتی متحرک جهت کاهش صدای ناشی از تجهیزات، ماشین آلات ساختمانی و عمرانی استفاده می گردد. این نوع از دیوارها به راحتی قابل نصب هستند و جابه جایی آن ها نیز بسیار آسان است همچنین این دیوارها قابلیت این را دارند که تا 20 دسی بل تراز صوت را کاهش دهند بنابراین به عنوان یکی از ملزومات ساختمان سازی با یک بار خرید می توانند در پروژه های متعدد توسط پیمانکار استفاده شوند.

علاوه بر این برای دستگاه دیزل ژنراتور که شدت صوت بالایی دارند نیز اتاقک هایی با استفاده از کاورهای عایق طراحی شده است که تراز صدا را حدود 38 دسی بل کاهش می دهند. داخل این کاورها از پشم سنگ یا پشم شیشه به عنوان جاذب و لایه های سیلیکونی نسوز نیز به عنوان روکش استفاده شده است. این اتاقک ها به راحتی می توانند در داخل کشور فراوری و علاوه بر اشتغال زایی موجب کاهش آلودگی صوتی ناشی از فعالیت های ساختمانی و عمرانی گردد.

تمام تجهیزاتی که در ساختمان سازی از آن ها استفاده می گردد باید دارای برچسب استاندارد و میزان صدای فراوریی دستگاه روی آن درج شده باشد. دستگاه های استاندارد دارای بدنه هایی هستند که نسبت به صدا عایق است و صدای کمتری را فراوری می نماید. در حال حاضر بسیاری از تجهیزاتی که ما در ساختمان سازی از آن ها استفاده می کنیم فرسوده هستند. درصورتی که این ماشین آلات با تجهیزات استانداردی که صدای کمتری فراوری می نمایند تعویض شوند، شدت صوت منتشره از عملیات ساختمان سازی بسیار کمتر خواهد شد.

استفاده از اسکلت های فلزی پیش ساخته در فعالیت های ساختمان سازی سپس نصب آن در محل مورد نظر یکی دیگر از راه چارههایی است که می توان از آن برای کنترل آلودگی صوتی ناشی از ساختمان سازی استفاده کرد.

استفاده از مواد جاذب صدا در بدنه (دیوارهای داخلی) ساختمان ها و نصب پنجره های چند جداره استاندارد و استفاده از مصالح ساختمانی (نمای ساختمان) که جاذب صدا باشند و مانع از انعکاس شوند از دیگر مواردی است که باید برای کاهش میزان صوت منتشره در خانه ها مدنظر قرار گیرد.

در خارج از کشور دستگاه های اندازه گیری تراز صوت سیار در پروژه های عمرانی و ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها می تواند در محل پروژه نصب و میزان صدا را اندازه گیری نمایند و در صورت عبور صدا از حد مجاز به صورت آنلاین پیغام به مسئولان ذی ربط منتقل می گردد. این استاندارد در سایر کشورها با توجه به ساعات مختلف روز و نوع کاربری اطراف پروژه، به صورت میزان افزایش میانگین تراز صوت نسبت به صدای زمینه در نظر گرفته می گردد که این افزایش در حدود 10 تا 20 دسی بل متغیر است.

در کمیته کنترل و پایش آلودگی صوتی شهر تهران، معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران صوت منتشره از حدود 200 پروژه عمرانی و ساختمانی را اندازه گیری کرد که بر اساس ارزیابی اجرا شده میانگین تراز صوت در پروژه های مختلف بسته به نوع پروژه و تجهیزات و ماشین آلات مورد استفاده بین 80 تا 90 دسی بل بود. لازم به ذکر است که حد مجاز صوت در مناطق مسکونی طی روز و شب به ترتیب 55 و 45 دسی بل است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "8 نکته برای کنترل آلودگی صوتی ساختمان سازی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 نکته برای کنترل آلودگی صوتی ساختمان سازی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید