ترکی: باید استقلال رأی داشته باشم و نمی توانم با فدراسیون فوتبال کار کنم، برای دریافت رأی از هر استان داور انتخاب کردند

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، محسن ترکی، پیشکسوت داوری فوتبال کشورمان با انتقاد از فدراسیون فوتبال گفت که نمی تواند در جایی که استقلال رأی ندارد، کار کند.

ترکی: باید استقلال رأی داشته باشم و نمی توانم با فدراسیون فوتبال کار کنم، برای دریافت رأی از هر استان داور انتخاب کردند

محسن ترکی در گفت وگو با خبرنگار ورزشی انجمنهای سلوبلاگ در خصوص شایعه حضورش در دپارتمان داوران فدراسیون فوتبال به جای داود رفعتی گفت: به هیچ عنوان چنین چیزی صحت ندارد و صحبتی با من نشده است. صحبت ها برای چند ماه قبل بود و آن هم مربوط به جانشینی به جای آقای رفعتی نمی شد. صحبتی برای حضور در کمیته داوران بود، اما پیشنهادهای مطرح شده را قبول نکردم.

وی در خصوص اینکه آیا قبول نکردن پیشنهاد حضور در دپارتمان داوران یا کمیته داوران فدراسیون فوتبال دلایل شخصی داشته یا مربوط به مسائل فنی مربوط به داوری است، گفت: خیر، موضوع شخصی نبوده، اما در فضای فعلی موجود در فدراسیون فوتبال، نمی توان کار مثبتی انجام داد و با این شکل و شمایل نمی توان کاری کرد. دلایل من ساختاری است و افرادی در فدراسیون حضور دارند که اجازه کار کردن نمی دهند.

پیشکسوت داوری فوتبال کشورمان در واکنش به این مسئله که شرایط موجود در داوری فوتبال کشور را چطور ارزیابی می نماید، اظهار داشت: قطعاً در ارزیابی مان نمی توانیم بگوییم شرایط خوب یا خیلی خوب داریم. دلیل آن هم مسائلی است که ناشی از مسائل امروز یا دیروز هم نیست. در هفت هشت سال گذشته، اتفاقاتی اتفاق افتاده که حاصل آن را امروز می بینیم و مسائل به این سادگی از بین نمی رود. حداقل باید دو سه سالی وقت گذاشت و محکم کار کرد تا دوباره به شرایط مناسبی برسیم. ممکن است بعضی مسائل در کوتاه مدت تأثیر مثبت بگذارد، اما داوری کشور احتیاج به پشتوانه سازی دارد که در سالیان اخیر این پشتوانه سازی انجام نشده است. البته بوده اند نفراتی که به عنوان داور جوان آمده اند و نام این کار را جوانگرایی گذاشته ایم، اما اینگونه نبوده است.

ترکی ادامه داد: آقایان با نام توسعه داوری و اینکه می خواهیم از همه جای کشور داور داشته باشیم، هدف های دیگری را دنبال کردند. حتی اگر از همه جای جهان افرادی را بیاورید، نام آن توسعه داوری نیست. آنها می خواستند همه استان ها را راضی نگه دارند و از همه جا افرادی را به بدنه داور اضافه کردند تا بتوانند رأی استان ها را در مجمع فدراسیون فوتبال برای خودشان داشته باشند. همانطور که می دانید، رئیس کمیته داوران خودش عضو هیئت رئیسه است و برای عضویت در هیئت رئیسه باید از مجمع رأی بیاورد. در چنین شرایطی افرادی را به بدنه داوری اضافه کردند که داور نبودند و فقط به عنوان یاری داور فعالیت می نمایند. یاری داورانی که شاید سطح بالایی نداشته باشند، اما برای راضی نگه داشتن استان ها، یکی دو یاری داور از آن استان انتخاب شدند. همین مسئله باعث شده اکنون سه چهار برابر داوران، یاری داور داریم و داور مطرحی هم نداریم. در هفته های پایانی لیگ هم این ضعف خودش را نشان داد که کمیته داوران مجبور بود با 5، 6 داور ثابت مسابقات را چیدمان کند. این داوران بعضاً اشتباهات فاحشی داشتند، اما چون داور جایگزینی نبود، نمی توانستند داور دیگری را انتخاب نمایند.

وی در ادامه انتقاداتش از بدنه مدیریتی فدراسیون فوتبال که باعث تضعیف داوری کشور شده است، گفت: پشتوانه سازی و پشتیبانی لازم از سوی کمیته داوران و فدراسیون فوتبال از داوران صورت نمی گیرد. مثلاً وقتی اشتباهی از سوی داوری رخ می داد، بعضاً با یک تماس از سوی نماینده مجلس یا فردی سیاسی، کمیته داوران تصمیم به تغییر داور مسابقه می گرفت. این مسئله نشان می دهد کمیته داوران استقلال رأی ندارد و اتفاقات و اشتباهاتی که در داوری رخ می دهد، به همین دلیل است. مثلاً اگر منِ متخصص، مشخص می کنم محسن ترکی باید مسابقه ای را قضاوت کند، باید این اتفاق رخ دهد. وقتی دخالت وجود دارد و انتخاب تخصصی جای خود را به مسائلی از این دست می دهد، اشتباه نیز صورت می گیرد.

ترکی اضافه کرد: این عدم حمایت را کنار عدم حمایت های دیگری بگذارید که مثلاً موضوعی به کمیته انضباطی می رفت، اما برخوردی با خاطیان صورت نمی گرفت یا آرای صادر شده به پایان نمی رسید. یکی از مسائل بزرگ داوری کشورمان مسائل سازمانی است که حتی کمیته داوران از داوران خود حمایت نمی نماید. فیفا همواره و تحت هر شرایطی، حتی اگر اشتباهی رخ دهد آن را رسانه ای نمی نماید، اما اینجا داور را ذبح می نمایند و حتی خود کمیته داوران مسائل را رسانه ای می نماید.

پیشکسوت داوری فوتبال کشورمان یادآور شد: بعضاً شاهد این بودیم که کمیته یا دپارتمان داوران خودشان اعلام می کردند که داوری را یک درجه نزول داده ایم که این موضوع کاملاً غلط است. حتی اگر چنین مسئله ای باشد، نباید با رسانه ای شدن آن به داوران فشار بیاوریم، اما کمیته داوران فدراسیون فوتبال که مسئولیت داوری کشور را به عهده دارد، برای کاهش دادن به هجمه ها و فشارها، بارها این کار را انجام داد. رئیس فدراسیون فوتبال در برنامه تلویزیونی از رئیس دپارتمان داوری می خواهد که در تلویزیون عذرخواهی کند و همین مسائل دلایلی می گردد که نتوانم با این مجموعه کار کنم. من نمی توانم این کارها را انجام دهم و باید استقلال رأی داشته باشم. اگر تصمیم تخصصی در خصوص انتخاب داور می گیرم، باید استقلال رأی داشته باشم و اگر از من بخواهند بابت کار تخصصی ام عذرخواهی کنم، یک روز هم نمی توانم به کارم ادامه دهم.

ترکی در جمع بندی صحبت های خود گفت: مهم ترین مسئله ای که می خواهم به آن اشاره کنم، ابراز امیدواری برای روزی است که سیاست از بدنه ورزش و فوتبال ما جدا گردد و ورزش دست ورزشی ها و فوتبال دست فوتبالی ها بیفتد. اکنون نه تنها فوتبال ما دست سیاسی ها افتاده، بلکه آقا بالاسر آنها نیز سیاسی ها هستند و رئیس فدراسیون حتی برای انتخاب سرمربی تیم ملی، استقلال ندارد که این برای فوتبال ما بسیار بد است. زمان کارلوس کی روش هم رئیس فدراسیون استقلال رأی نداشت و به او می گفتند کی روش بیاید، بماند یا برود. صدمات این ماجرا در نهایت به بدنه فوتبال کشور می خورد. من کاری به مجموعه ورزش و سایر رشته ها ندارم اما امیدوارم سیاسیون یک روز از فوتبال بروند. به این دلیل که این افراد، خیلی سمت رشته های ورزشی دیگر نمی روند و برای آنها بُعد زیادی ندارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

به "ترکی: باید استقلال رأی داشته باشم و نمی توانم با فدراسیون فوتبال کار کنم، برای دریافت رأی از هر استان داور انتخاب کردند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترکی: باید استقلال رأی داشته باشم و نمی توانم با فدراسیون فوتبال کار کنم، برای دریافت رأی از هر استان داور انتخاب کردند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید