هیپنوتیزم خطرناک نیست و عوارض خاصی ندارد

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، رئیس انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران گفت: هیپنوز غیر ارادی و خطرناک نیست و عارضه خاصی ندارد، حتی در بسیاری موارد از درمان های امن نیز امن تر است؛ اما محدودیت هایی دارد که در خصوص هر فردی نمی توان به کار برد.

هیپنوتیزم خطرناک نیست و عوارض خاصی ندارد

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، دکتر علی شریفی امروز در سمینار بزرگ هیپنوتیزم و روان که در تالار رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزارشد، اظهار کرد: هیپنوز پدیده نرمال بشری است که هر روز در زندگی ما اتفاق می افتد، اما تاکنون نام آن را هیپنوز نمی گذاشتیم. مثال رایج مجذوب شدن در پدیده ای از نوع بینایی، شنوایی یا فکری است که ما را به خود جذب می نماید، این یک پدیده معمولی بشری و تجربه ای شبه هیپنوتیزمی است.

وی با بیان اینکه هیپنوتیزم خود به خود است، مطرح کرد: مثال بعدی این است که بسیاری از رانندگان در راستا عادی حرکت می نمایند، ممکن است زمان رانندگی از آن غافل شوند و به صورت اتوماتیک رانندگی نمایند. تصور این فرد در خصوص زمانی که گذرانده با کسی که توجهش به رانندگی بوده، فرق می نماید، این پدیده که شخص گذشت زمان را کوتاه تر از آنچه هست حس کند، تجربه ای شبه هیپنوتیزمی است.

شریفی اضافه کرد: مثال بعدی زمانی است که فردی مخاطب گفتار کسی قرار می گیرد، اما فکری قوی مانع دقت به گفتار آن فرد می گردد، ممکن است برای گوینده سر تکان دهد، اما متوجه چیزی که آن فرد می گوید، نیست. بدی این وضعیت این است که نظر شما را یک باره بپرسند. این نیز یک پدیده هیپنوتیزمی است. تفکر جادویی نیز صفتی شاخص در بچه ها است که غرق بازی هستند و توجه کافی ندارند و این مثالی از هیپنوتیزم خود به خود است.

رئیس انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران گفت: یک پدیده طبیعی بشری داریم که به آن هیپنوتیزم می گوییم. هیچ کدام از این مثال ها تعمدی در آن وجود نداشت و همه مثال ها یک پدیده نرمال بشری را نشان می دهد که هیپنوتیزم خود به خود است.

هیپنوتیزم چیست؟

وی با اشاره به اینکه شرط اینکه چیزی را هیپنوز بنامیم، این است که سه خصوصیت را با هم داشته باشد، توضیح داد: این سه خصوصیت تمرکز، انفکاک و تلقین پذیری یا پذیرش بیشتر و بهتر است. انفکاک یعنی یکی از حس های پنج گانه یا غیر پنجگانه یا حافظه شخص رفتاری جز رفتار معمولی از خود نشان دهد. زمانی که شخص در هیپنوز قرار می گیرد، مواردی به او تلقین شده و باعث می گردد عمیق تر از زمانی که در هیپنوز نیست، بر او اثر بگذارد. هر حالتی از حالات نرمال مغز انسان که این سه خصوصیت را با هم داشته باشد، هیپنوتیزم است و اگر حتی یکی از این خصوصیات نباشد، هیپنوتیزم نیست.

شریفی بیان نمود: هیپنوز حالتی توام با توجه، تمرکز و گیرندگی همراه با کاهش آگاهی نسبت به محیط است. کاهش آگاهی نسبت به محیط همان انفکاک است؛ حالتی که خود به خود برای انسان اتفاق می افتد تعمدا نیز برای خود شخص قابل ایجاد است. فرد می تواند برای خود هیپنوتیزم ایجاد کند که به آن خودهیپنوتیزم می گویند. اگر راهنمای درستی نیز وجود داشته باشد که هدایت، هدایت، آموزش و تسهیل فرد را به عهده بگیرد، هیپنوتیزم بالینی است.

رئیس انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران اظهار داشت: ما یک هیپنوتیزم خود به خود داریم که در زندگی روزمره اتفاق می افتد و 90 درصد هیپنوتیزم را تشکیل می دهد. خودهیپنوتیزم نیز داریم که خود شخص ایجاد می نماید. هیپنوتیزم بالینی نیز این است که درمانگر به مریض یاری می نماید تا خود را در هیپنوتیزم قرار دهد و تلقین هایی با توجه به مشکلش ایجاد کند.

هیپنوتیزم ها در بیداری اتفاق می افتد و ارتباطی با خواب ندارد

وی با بیان اینکه هیپنوتیزم ها در بیداری اتفاق می افتند و ارتباطی با خواب ندارند، مطرح کرد: هیپنوتیزم نوعی بیداری توام با آگاهی است نه خواب. خواب مصنوعی و مغناطیسی، افسانه ای است که به ذهن ما تلقین شده و فکر کردیم حالت بی خبری، غفلت و از دست دادن کنترل است، در حالی که فرد در هیپنوز کنترل بیشتری پیدا می نماید. هیپنوز ارتباطی با خواب ندارد. در هیپنوز بالینی چشم فرد بسته بوده، اما بیدار است.

شریفی ادامه داد: هیپنوز به صورت روزمره خودش اتفاق می افتد و تنها بخشی که تعمد در آن وجود دارد، این است که خودش ایجاد کند و یا درمانگر یاری کند، بنابراین غیر ارادی و خطرناک نیست و عارضه خاصی ندارد، حتی در بسیاری موارد از درمان های امن نیز امن تر است؛ اما محدودیت هایی دارد که در خصوص هر فردی نمی توان به کار برد. هیپنوز می تواند در ایجاد تغییر در فرد، دستیابی به موفقیت ها و افزایش توانایی ها یاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "هیپنوتیزم خطرناک نیست و عوارض خاصی ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هیپنوتیزم خطرناک نیست و عوارض خاصی ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید