طرز تهیه آبدوغ خیار؛ خوشمزه خنک تابستانی

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، خبرنگارانـ آبدوغ خیار یکی از غذا های سنتی ایرانی است که مخصوص فصل گرماست. این خوشمزه خنک تابستانی عطش را در روز های گرم کاهش می دهد و معمولاً به صورت وعده غذایی اصلی سرو می گردد. پیشینه این غذا به طور دقیق معین نیست و رد پای آن را می توان در همه شهر های ایران مشاهده کرد.

طرز تهیه آبدوغ خیار؛ خوشمزه خنک تابستانی

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، نمونه های مشابه آبدوغ خیار که به آن سوپ سرد هم می گویند، در ترکیه، قبرس و ارمنستان هم وجود دارد. این غذا به علت داشتن گردو، ماست و سبزیجات یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد. آبدوغ خیار دارای فیبر کافی و ویتامین ها و مواد معدنی مفید برای بدن است.

مواد لازم برای تهیه آبدوغ خیار:

سبزی خوردن شامل تره، ریحون، مرزه، ترخون و نعنا: 200 گرم

خیار: 5 عدد

گردوی خرد شده: 3 قاشق غذاخوری

کشمش: 2 قاشق غذاخوری

ماست هم زده یا سنتی: 2 لیوان

دوغ ترش: یک لیتر

پودر گل محمدی: 1 قاشق غذاخوری

پونه خشک: 1 قاشق مرباخوری

نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم

نان خشک: به اندازه دلخواه

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به کشمش

کشمش سرشار از پتاسیم است و از پوکی استخوان جلوگیری می نماید. استفاده از کشمش به علت داشتن قند و کالری بالا در آبدوغ خیار توصیه می گردد؛ زیرا همراه با گردو سردی سایر مواد آبدوغ خیار را تعدیل می نماید. می توانید هم از کشمش پلویی و هم از کشمش سبز قلمی در آبدوغ خیار بهره ببرید؛ ولی توجه داشته باشید که کشمش مورد استفاده در این غذا بهتر است بدون هسته باشد.

نکات مربوط به ماست

سعی کنید از ماست ترش برای تهیه آبدوغ خیار بهره ببرید. به طور کلی ماست های سنتی گزینه مناسب تری برای تهیه این غذا هستند. بعلاوه می توانید با اضافه کردن کمی آب به ماست ترش یک دوغ سنتی درست کنید و آن را به مواد آبدوغ خیار اضافه کنید. ماست چکیده به علت چربی بالایی که دارد، برای استفاده در آبدوغ خیار توصیه نمی گردد.

نکات مربوط به سبزی خوردن

در تهیه آبدوغ خیار می توانید از هر نوع سبزی خوردن بهره ببرید؛ ولی ریحان، مرزه و نعنا از ترکیبات اصلی آبدوغ خیار به تعداد می فرایند. بعلاوه برای خوشمزه تر شدن آبدوغ خیار می توانید تربچه و پیازچه را به صورت نگینی خرد کنید و به آن اضافه کنید. اگر هیچکدام از این سبزی ها را در دسترس نداشتید، می توانید از نعنا و پونه خشک و یا سایر سبزیجات معطر خشک شده بهره ببرید.

طرز تهیه آبدوغ خیار

ابتدا خیار ها را پوست بگیرید و سپس آن ها را با رنده درشت رنده کنید. در صورت تمایل می توانید خیار ها را به صورت نگینی خرد کنید. یک کاسه عظیم بردارید و خیار های رنده شده را در آن بریزید. سپس سبزی خردن را با یاری یک چاقوی تیز خرد کنید. توجه داشته باشید که سبزی را بیش از میزان خرد نکنید. سبزی های خرد شده را هم داخل کاسه بریزید. در مرحله بعد گردوی خرد شده، کشمش، پودر گل محمدی و نمک و فلفل سیاه را به مخلوط سبزی و خیار اضافه کنید. ماست سنتی یا ماست هم زده را توی کاسه بریزید و با قاشق همه مواد را هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

در مرحله آخر دوغ ترش را کم کم به محتویات کاسه اضافه کنید و همزمان هم بزنید. اندازه شلی یا سفتی آبدوغ خیار به سلیقه شما بستگی دارد. اگر آبدوغ خیار را سفت تر دوست دارید، می توانید اندازه دوغ را کم کنید. بعلاوه می توانید چند تکه یخ توی کاسه بیاندازید تا آبدوغ خیار شما حسابی خنک گردد. وقتی آبدوغ خیار را توی کاسه های سرو ریختید، نان خشک خرد شده را داخل آن بریزید و سپس نوش جان کنید.

نکات مربوط به تهیه آبدوغ خیار

بهتر است از نان های خشک سبوس دار یا نان جو خشک شده برای ترید آبدوغ خیار بهره ببرید.

خیار های قلمی محلی برای تهیه آبدوغ خیار بسیار مناسب هستند. اگر از خیار پوست نازک استفاده می کنید، بهتر است پوست آن را نگیرید و خیار را با پوست خرد کنید.

آبدوغ خیار را هم به صورت شور و هم به صورت شیرین تهیه می نمایند. اگر به آبدوغ خیار شیرین علاقه دارید، می توانید از سیب گلاب خرد شده در ترکیبات این غذا بهره ببرید.

بهتر است از دوغ های گازدار برای تهیه آبدوغ خیار استفاده نکنید.

اگر آبدوغ خیار را در کاسه های سفالی سرو کنید، هنگام خوردن آن لذت بصری بیشتری خواهید برد؛ زیرا حس یک غذای سنتی را به صورت کامل درک می کنید.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه آبدوغ خیار؛ خوشمزه خنک تابستانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آبدوغ خیار؛ خوشمزه خنک تابستانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید