داستان ساخت ورزشگاه راس ابو عبود، کانتینرهایی که به میهمانی آمده اند!
به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، ورزشگاه راس ابو عبود برای میزبانی از جام جهانی 2022 قطر با استفاده از کانتینرهای باری ساخته شده است که پس از جام جهانی اثری از آن باقی نخواهد ماند.
به گزارش انجمنهای سلوبلاگ و به نقل از رسانه فوتبال در قطر، ساخت هر ورزشگاه داستانی دارد، اما شاید داستان ساخت ورزشگاه راس ابو عبود ویژه تر از هر ورزشگاه دیگری باشد.
راس ابو عبود در کنار یکی از سواحل زیبای قطر و رو به Skyline دوحه یا همان برج های بلند شهر واقع شده است.
این ساحل اولین محل اکتشاف نفت و گاز در قطر بود و تا سال ها شرکت های بزرگ نفت و گاز و بعلاوه منازل مسکونی در این منطقه قرار داشتند.
پس از گذشت سال ها و توسعه دوحه این منطقه به شکلی از توسعه شهری دور مانده بود و قطری ها در برنامه 2030 خود تصمیم به احیای این منطقه گرفتند. از این رو احداث یکی از ورزشگاه های جام جهانی 2022 در این منطقه اولین اقدام بود.
منطقه قدیمی راس ابو عبود در شهر دوحه قرار است با برگزاری جام جهانی 2022 قطر به توسعه برسد. این منطقه قدیمی برای همواره میهمان ورزشگاه راس ابو عبود نیست و برای همین سازه این ورزشگاه موقتی است.
مسئولان کمیته برگزاری جام جهانی 2022 قطر برای طراحی موقت ورزشگاه راس ابو عبود از کانتینرهای باری و تجاری استفاده نموده اند که معمولاً از این کانتینرها در کشتیرانی استفاده می گردد که با توجه به ساحلی بودن ورزشگاه، فلسفه ای هم در سازه کانتینری آن نهفته باشد.
پس از جام جهانی سازه این ورزشگاه موقتی از یکدیگر جدا خواهد شد و در منطقه راس ابو عبود منازل مسکونی، شرکت های تجاری و اداری و... بنا می گردد تا این منطقه قدیمی و محل اکتشاف نفت و گاز قطر بار دیگر به توسعه برسد.
شاید تصور و باور ساخت یک ورزشگاه فوتبال با کانتینرها آن هم با استاندارد جهانی و برای میزبانی از جام جهانی سخت باشد، اما این اتفاق در قطر رقم خورده است.
کانتینرهایی که روی ستون های فولادی سوار هستند، علاوه بر تشکیل طبقات ورزشگاه، بخش های مختلف از جمله سرویس های بهداشتی را هم تشکیل داده اند. سازه ورزشگاه با جک های فولادی قدرتمند استحکام سازی شده و سقف ورزشگاه نیز روی همین سازه سوار است.
پس از استحکام سازی و نصب سقف نیز در مراحل بعدی ساخت ورزشگاه کانتینری جام جهانی، جایگاه گذاری در طبقات مختلف صورت گرفت که این اقدام نیز با موفقیت انجام شد تا ورزشگاه راس ابو عبود صاحب یک سازه خاص، ویژه و البته شگفت انگیز گردد.
بد نیست با نحوه تهیه چمن ورزشگاه راس ابو عبود نیز آشنا شویم. چمن ورزشگاه ها و زمین های تمرینی در قطر به صورت کاشت بذر نیست. ابتدا در کمپ اسپایر چمن ها پرورش یافته و سپس به صورت رول شده به ورزشگاه ها و کمپ های تمرینی منتقل می گردد.
این چمن های رول شده طبق آخرین تکنولوژی های کاشت چمن تهیه می گردد و دارای بالاترین کیفیت است. بعلاوه چمن های 8 ورزشگاه و 41 کمپ تمرینی جام جهانی 2022 قطر دارای کیفیتی معین و یکسان هستند که تیم ها تمرینات خود را روی چمنی انجام دهند که در آن مسابقه خواهند داد.
پس از انتقال این چمن ها به ورزشگاه، آنها با تراکتورهای مخصوصی که مربوط به پهن کردن چمن های رول شده است، در زمین ورزشگاه قرار می گیرند. چمن های رول شده روی زمین پهن می شوند که این اقدام با دقت بسیار بالا انجام می گردد.
هر بخش از چمن های رول شده که در ورزشگاه پهن می گردد، به یکدیگر متصل و دوخته شده و سپس روی آنها غلتک زده می گردد. آبیاری روی چمن مرحله بعدی است و این چمن تا مرحله بهره برداری رسیدگی های ویژه دیگری هم دارد تا کاملاً آماده گردد.
جالب اینکه جدا از چمن داخل ورزشگاه، بانک چمنی به میزان یک زمین فوتبال نیز کنار ورزشگاه وجود دارد که در صورت هرگونه آسیب به چمن، از این بانک چمن برای ترمیم آن استفاده می گردد.
ورزشگاه 40 هزار نفری راس ابو عبود که میزبان ملاقاتهای گروهی و یک ملاقات از مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی 2022 قطر خواهد بود، پس از سرانجام جام جهانی 2022 قطر بخش قابل استفاده آن مانند جایگاه تماشاگران، برای ساخت ورزشگاه در کشورهای کمتر برخوردار یا در حال توسعه مورد استفاده قرار می گیرد. سازه ورزشگاه هم که از کانتینرهای باری و کشتیرانی است، بار دیگر در همین تشکیلات استفاده می گردد.
ورزشگاه راس ابو عبود تنها ورزشگاه جام جهانی است که با سرانجام این تورنمنت هیچ اثری از آن در محل احداثش وجود نخواهد داشت و در این منطقه ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری ساخته می گردد.
منبع: خبرگزاری تسنیم