چالش زباله در مرکز

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، تهران شهر تمیزی نیست، در یک سال گذشته بار ها موضوع تذکر اعضای شورای شهر تهران، نظافت شهر و گلایه شهروندان در این حوزه بوده است.

چالش زباله در مرکز

به گزارش شرق، این روز ها که در بعضی از محلات تهران مخازن زباله جمع شده، شرایط نظافت نسبت به گذشته بدتر هم شده است. تا آنجا که عزت الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، در همایش ملی روستا و عشایر اشاره ای هم به کوه زباله ای که در محله شان ایجاد شده، نموده و گفته است که در محدوده مرکزی شهر و خیابان ولیعصر زندگی می نماید و هر شب خودش زباله ها را بیرون می برد؛ اما وقتی خواسته کیسه زباله را به مخزن بیندازد، با تلی از زباله روبه رو می گردد و خبری از مخزن زباله نیست.

ضرغامی این گونه ماجرای رهاکردن کیسه زباله را در خیابان روایت کرد: مخزنی نبود و چاره ای جز قرار دادن کیسه زباله در کنار زباله های دیگر نبوده و این سوی و آن سوی خیابان را نگاه کردم که کسی من را نبیند و در محل مخزنی که نبود، زباله را قرار دادم. پیگیر که شدم علت نبود مخازن را حوادث اخیر عنوان کردند که ممکن است راهبندان ایجاد کند.

شهرداری تهران اعلام نموده است که در همه محلات این اتفاق نیفتاده. علیرضا زاکانی، شهردار تهران، شنبه این هفته در حاشیه شنبه های امید و افتخار درباره جمع آوری مخازن زباله در بعضی نقاط شهر تهران گفته بود: بالغ بر 600 مخزن زباله در حوادث روز های اخیر آتش زده شده است.

در بعضی نقاط مرکزی شهر برای اینکه از این مخازن برای راهبندان استفاده نگردد، تمهید شد که این مخازن جمع آوری شوند. در حقیقت این کار برای مدیریت رفت وآمد اجرا شده و قطعا در آینده بار دیگر این مخازن به سطح شهر بازگردانده خواهد شد.

پیش ازاین حسین نظری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری، درباره علت جمع آوری مخازن زباله از سطح شهر گفته بود: این موضوع علت امنیتی دارد. وقتی مجموعه امنیتی اعلام نمایند که باید مخازن را جمع آوری کنید، ما به عنوان شهرداری انجام می دهیم. شورای تأمین در این زمینه تصمیم گیری نموده و شهرداری براساس تصمیمات شورای تأمین حرکت می نماید.

روز گذشته شهردار تهران باز هم در برابر این پرسش نهاده شد که مخازن زباله چه زمانی به شهر بازمی گردند؟ او پاسخ داد: این جمع آوری موقت است و با توجه به اینکه این مخازن از سوی عناصری که دست به آشوب می زدند، برای راهبندان استفاده می شد، تمهید شد که در معابر اصلی در بعضی نقاط شهر این مخازن موقت جمع آوری گردد، ولی به صورت تازهی قطعا در حوزه جمع آوری زباله ها از آن ها استفاده خواهد شد.

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، هم درباره جمع آوری مخازن زباله در بعضی نقاط سطح شهر تهران در حوادث اخیر گفت: تهیه مجدد مخازن زمان می برد؛ هرچند هزینه هر مخزن حدود 10 تا 15 میلیون تومان است. وقتی این مخازن آتش زده می گردد، چاره ای جز جمع آوری آن ها نیست. البته جمع آوری مخازن در تمام منطقه ها شهر تهران نیست و تنها در بعضی منطقه ها رخ داده، برنامه ریزی برای شیوه تازه جمع آوری زباله اجرا شده که البته این اقدام ارتباطی با جریانات اخیر ندارد و در آینده جزئیات آن تشریح خواهد شد.

اما برای حل چالش نظافت شهر، مدیریت شهری تصمیم تازه ای گرفته است. مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای شهر تهران، روز گذشته در حاشیه شورای شهر تهران به موضوع جلسه کمیسیون خدمات شهری اشاره و به انجمنهای سلوبلاگ گفت: امروز به علت بعضی از نارضایتی ها در حوزه رفت و روب جلسه ای در کمیسیون خدمات شهری برگزار می گردد و قرار شده تا نقطه نظرات سازمان پسماند و شهرداران منطقه ها در کمیسیون مطرح گردد.

او ادامه داد: این طرح جمع آوری تازه در دو منطقه به صورت پایلوت اجرائی خواهد شد. مردم از نظافت شهر راضی نیستند و براساس این در پی ایجاد طرح تازه در حوزه رفت وروب هستیم. چند سالی است که قیمت لیست بها شامل هزینه رفت وروب و خودروی پیمانکاران به روز نشده است و پیمانکاران از ماشین های قدیمی و فرسوده استفاده می نمایند. قیمت لیست بهایی که امروز در تهران اجرائی می گردد، متعلق به سال های قبل است و در مقایسه با سایر شهر ها پیمانکاران تهران چند برابر بیشتر دریافت می نمایند و این منجر به این شده تا پیمانکاران اقدامات لازم را انجام ندهند.

به گفته پیرهادی در پی ریشه یابی مسائل هستیم و بدنه شهرداری می دانند که پیمانکاران چه اندازه دریافت می نمایند. تعداد ماشین و ساعت فعالیت آن ها باید به صورت واقعی تنظیم گردد. معاونت خدمات شهری مدلی را آماده نموده و پیشنهاد ما این است که به علت اهمیت رفت و روب این طرح ابتدا در دو منطقه اجرائی گردد. در طرح تازه لیست بها اصلاح می گردد. در طرح تازه لیست بها که شامل تعداد کارگران، هزینه ماشین آلات، هزینه راننده، هزینه رفت وروب و... است، مشخص خواهد شد.

پیرهادی پیش از این نیز نسبت به شرایط جمع آوری زباله در تهران انتقاد نموده و گفته بود: همچنان از روش های سنتی برای جمع کردن زباله استفاده می گردد که باید هرچه زودتر به سمت استفاده از روش های پیشرفته و نوین بروند. شرایط مخازن زباله در شهر تهران مناسب نیست و همان طور که در صحن شورا هم تذکر دادم، دست کم به 15 هزار مخزن نو احتیاج داریم.

بسیاری از مخازن به علت اینکه بار ها تعمیر شده اند، کیفیت مناسب را ندارند. شرایط شست وشوی مخازن به شدت نامناسب است و باید مخازن و نظافت اطراف آن بهبود یابد. شهروندان از این موضوع گلایه دارند و مسئولان در سازمان پسماند باید به این مسئله توجه نمایند؛ هرچند کوشش هایی در این حوزه اجرا شده؛ اما بخشی از چالش ها مربوط به مسائل مالی است که اکنون در شهرداری تهران وجود دارد.

روز گذشته برای چندمین بار اعضای شورای شهر به موضوع خاتمه زمان احکام بعضی از مدیران شهرداری تذکر دادند. حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران، گفت: حکم انتصابات شهرداری تهران یک ساله بوده است و از هشتم مهرماه حکم بعضی از شهرداران به اتمام رسیده است و این شهرداران هم اکنون در حال کار هستند و چک هایی امضا می نمایند که نهاد های متولی آن را غیرقانونی می دانند. از شهردار تهران می خواهم هرچه سریع تر حکم شهرداران را ابلاغ کند.

شهردار تهران هم درباره اتمام احکام بعضی شهرداران یادآور شد: همه احکام یک ساله است؛ ما در مجموع پروژه ای را برای یک سال پیش بینی می کنیم که این پروژه ها برای تحول در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری است و ارزیابی های مختلف صورت می گیرد و نقطه آغازی بنا بر شرایط مشخص می گردد. توسعه فعالیت های جدی برای ما در سال اول موضوعیت داشت. براساس این احکام معاونت ها صادر شده و برای منطقه ها نیز صادر می گردد؛ البته بیشتر آن ها همچنان برقرار هستند و شاهد فعالیت آن ها خواهیم بود.

در کنار موضوع تهران پر زباله که بیشتر در حاشیه شورای شهر تهران از سوی انجمنهای سلوبلاگ پیگیری می شد، در صحن شورا اساسنامه سازمان فناوری های نوین و نوآور شهری در حال آنالیز بود. سازمانی که ایجادش با مخالفت های جدی روبه رو بود و در زمان تصویب بند های اساسنامه اش هم همچنان نگرانی برای تداخل با فعالیت های سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران وجود داشت.

روز گذشته علیرضا زاکانی ناخوانده به صحن شورای شهر آمد تا از اساسنامه پیشنهادی دفاع کند. پیش از او لطف الله فروزنده، معاون مالی و مالی شهری شهرداری تهران، درباره ابهامات اعضای شورا گفت: شهردار بر اساس این مصوبه خط مشی را مشخص و موارد را به منطقه ها ابلاغ می نماید؛ سازمان فناوری های نوین اسناد بالادستی دارد و علاوه بر این از راهبرد هایی نیز بر اساس دستور شهردار برخوردار است. علاوه بر این، فرایند نظارتی نیز از سوی شورا صورت می گیرد و شفاف و روشن است و این نظارت برای دیگر سازمان ها نیز صورت خواهد گرفت.

او با بیان اینکه هدف این سازمان این است که زمینه فناوری را در شهرداری فراهم کند، یادآور شد: سازمان فناوری های نوین، فناوری در حوزه های مختلف در شهرداری را توسعه می دهد و رابطه بین استارت آپ ها و شهرداری را فراهم می نماید، اما نمی تواند تصدی گری داشته باشد و باید حاکمیتی عمل کند.

مهدی عباسی، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا، نیز با بیان اینکه باید مأموریت ها و اختیارات وسیله ای برای سازمان فناوری های نوین و نوآور شهر ایجاد کنیم، گفت: در این میان مراقبت از فعالیت های سازمان فاوا نیز باید انجام گردد تا از کارکرد خود خارج نگردد. شهردار تهران هم در دفاع از اساسنامه سازمان تازه با بیان اینکه فلسفه وجودی این سازمان راهنمایی است، گفت: شهرداری در حوزه های تخصصی اجزا و عناصری را ایجاد می نماید که از آن طریق راهنمایی را انجام می دهد.

او با پرداختن به معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: اگر ما توفیقی در حوزه فناوری در کشور داشتیم، ایجاد معاونت علمی ریاست جمهوری است. عملا ما یک سازمان تأسیس می کنیم که کار آن توصیه نیست بلکه اجرا و راهنمایی ظرفیت های شهرداری در حوزه فناورانه است.

زاکانی با بیان اینکه ریاست شورا و هیئت مدیره سازمان مذکور با بنده است، گفت: تأکید بر این بوده که مسیری را نرویم که ابهام ایجاد کند. این سازمان ابهامی ندارد و همه ظرفیت های فناورانه شهر تهران را در حوزه مدیریت شهری به صورت یکپارچه راهنمایی می نماید.

زاکانی با بیان اینکه یکی از ظرفیت های بزرگ شهر تهران که می تواند برای شهر هویت خلق کند، ظرفیت دانشی است، یادآور شد: بزرگ ترین مجموعه های دانشی در سطح شهر تهران وجود دارد که ایجاد زمینه برای همکاری با این مجموعه ها و دانشگاه ها موضوع اصلی برای مدیریت شهری است که از این انتفاع کل شهر بهره برداری خواهد نمود.

شهردار تهران با بیان اینکه اضافه شدن کلمه فناوری در متن بند اساسنامه برای ما محدودیت ایجاد می نماید، یادآور شد: برای مثال ما ملکی داریم که می خواهیم به حوزه فناوری اختصاص دهیم و اصل اختصاص این ملک کار فناورانه نیست و فراتر از آن است؛ اما بستری می سازیم که مجموعه فناوری و نوآوری در شهر تهران پا بگیرد.

او اضافه نمود: باید منبعی برای فراوری دائمی و خلق ثروت و قدرت برای شهر تهران باشد؛ بنابراین درخواست من این است که متن قبلی اساسنامه تأیید و تصویب گردد، اما تصویب اساسنامه این سازمان در جلسه روز گذشته به خاتمه نرسید و تنها سه بند آن به تصویب رسید.

منبع: فرارو

به "چالش زباله در مرکز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چالش زباله در مرکز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید