کودتا علیـه انتخابات

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، نیروهای ارتش میانمار سحرگاه دوشنبه 13 بهمن با دستگیری آنگ سان سوچی و رئیس جمهوری در کشور شرایط اضطراری اعلام کردند.

کودتا علیـه انتخابات

در پی انتشار خبر دستگیری آنگ سان سوچی، رهبر حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و دیگر رهبران این حزب در بامداد دوشنبه، ارتش میانمار در اطلاعیه ای شرایط اضطراری اعلام نمود و اداره کشور را در دست گرفت.

براساس این بیانیه، ارتش کنترل کشور را به مدت یک سال در دست می گیرد. بنابر اعلام ارتش میانمار، قدرت به مین آنگ هلینگ فرمانده کل ارتش منتقل شده است.

حزب اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری سوچی در آبان ماه توانسته بود با کسب 83 درصد از آرا در انتخابات پارلمانی به پیروزی برسد. ارتش با مخدوش دانستن انتخابات، برگزارنمایندگان آن را به تقلب متهم نموده بود و خواهان تعویق گشایش دوره جدید مجلس بود که قرار بود دوشنبه شروع به کار کند. میانمار تا سال 2011 و شروع اصلاحات به دست نظامیان اداره می شد.

در حال حاضر میانماری های مخالف حکومت نظامی در بعضی کشورها از جمله تایلند و ژاپن اعتراضاتی را برگزار نموده اند. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز بازداشت آنگ سان سوچی و دیگر رهبران غیرنظامی را در میانمار بشدت محکوم کرد و از ارتش خواست که به خواست مردم احترام بگذارد. همزمان امریکا، ژاپن، هند و اتحادیه اروپا از مقامات این کشور خواسته اند که به دموکراسی احترام بگذارند. چین که شریک اصلی میانمار است گفت که همه طرف ها باید به قانون اساسی احترام بگذارند و ثبات را حفظ نمایند. سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز اعلام نمود که دو کشور سفارتی در کشورهای یکدیگر ندارند و تمام مجاری اطلاعات و ارتباطی ما مسدود است. امیدواریم این اتفاقات منجر به بدتر شدن شرایط حقوق اقلیت ها در این کشور نگردد. پیش از اعلام انتقال قدرت از طریق ارتش، واحدهایی از ارتش میانمار آنگ سان سوچی، رهبر اتحادیه ملی دموکراسی و دیگر مقام های ارشد این حزب از جمله وین مینت، رئیس جمهوری و چند سروزیر ایالتی را بازداشت نموده بودند. آنگ سان سوچی با عنوان رسمی مشاور دولتی، به طور بالقوه در مقام نخست وزیری میانمار نهاده شده است و رهبر بالقوه این کشور است. تلفن و اینترنت نیز در پایتخت میانمار دچار اختلال شده است.

آنگ سان سوچی کیست؟

آنگ سان سوچی که 75 سال سن دارد، دختر ژنرال آنگ سان، قهرمان استقلال میانمار است که در سال 1948 هدف سوء قصد نهاده شد و کشته شد. سوچی در آن موقع تنها 2 سال سن داشت. سوچی به خاطر مخالفت با حکومت نظامیان در این کشور در فاصله سال های 1989 تا 2010 در مجموع به مدت 15 سال در زندان و حصر خانگی بود. او در سال 1991 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری خانم سوچی در سال 2015 در انتخابات پارلمانی میانمار پیروز شد. طبق قانون اساسی میانمار، آنگ سان سوچی به خاطر داشتن فرزندانی که شهروند کشور دیگری هستند، از ریاست جمهوری منع شده است ولی او به طور بالقوه رهبر این کشور در نظر گرفته می گردد. در سال های اخیر، رویکرد آنگ سان سوچی به سرکوب اقلیت مسلمان روهینگیا، انتقادهای بین المللی را علیه او به همراه داشته است.

منبع: ایران آنلاین

به "کودتا علیـه انتخابات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کودتا علیـه انتخابات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید