گوشی های پرطرفدار از این کشورها می آیند
به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، وب سایت دیجیاتو - حمید مقدسی: طی چند دهه گذشته، بازار اسمارت فون کاملاً شکوفا شد. ابزارهای موبایل دائماً از نظر طراحی، مشخصات سخت افزاری و ویژگی های کاربردی بهتر و بهتر شدند و بازار متنوعی را به وجود آوردند که هزاران محصول را در بر می گیرد. اگرچه این تنوع باعث سخت شدن روند انتخاب شده، اما نتایج خوبی را نیز در پی داشته.
به خاطر تشکیل این بازار متنوع، رقابت سختی بین فراوریکنندگان به وجود آمده و مشتریان نیز مطلع تر شده اند و بهتر می توانند محصولات خوب را از اجناس تقلبی تشخیص دهند.
با این حال، نکته دیگری که هنگام خرید محصول جدید به ذهن افراد می رسد، محل ساخت این کالاهاست. در ادامه این مقاله، برترین کشورهای فراوریکننده اسمارت فون را به اجمال آنالیز خواهیم کرد، اما ابتدا باید سؤالی اساسی را پرسید:
چرا کشور سازنده اهمیت دارد؟
ساده ترین پاسخ سؤال فوق، بحث هزینه فراوری است. از روزی که کمپانی های بزرگ دریافتند نیروی کار و مواد اولیه در بعضی کشورهای دنیا ارزان تر هستند، شاهد احداث کارخانه های فراوریی متعددی در کشورهای مختلف بودیم. مثلاً در کشورهایی همچون چین، ویتنام، کره یا هند، کارگران در مقایسه با نیروی کار حاضر در ایالات متحده در ازای انجام کار مشابه، دستمزد کمتری می گیرند.
شاید بعضی از شما معتقد باشید این تفاوت نشانگر بی عدالتی اجتماعی است، و این نکته تا حدودی صحیح به نظر می رسد، اما این موضوع را نیز در نظر بگیرید که هزینه زندگی در کشورهای فوق نیز به مراتب کمتر از دیگر مناطق پرهزینه دنیا است.
با این حال اگرچه هزینه نیروی کار می تواند به عنوان انگیزه فراوری محصولات در کشورهای دیگر به شمار آید، دسترسی به مواد اولیه کمیاب که در بسیاری از دیوایس ها و لوازم الکترونیکی استفاده می شوند، کمپانی ها را ناگزیر به این کار کرده.
از جمله این مواد می توان به گرافیت مورد استفاده در باتری ها، سیلیکون به کار رفته در پردازنده ها، و فلزاتی همچون نقره، مس و پلاتینیم اشاره نمود. گفته می شود در بین 17 عنصر کمیاب زمین، 16 مورد آن برای فراوری اسمارت فون مورد احتیاج است.در همین زمینه، چین را می توان سلطان بی چون و چرای دنیا دانست. طبق گزارشات موجود، این کشور بیش از 95 درصد مواد کمیاب مورد استفاده در محصولات الکترونیکی را فراوری کرده و ذخایر و معادن موجود در این منطقه، 50 درصد کل موجودی عناصر کمیاب دنیا را تشکیل می دهند.
برای مقایسه مقادیر فوق، کافیست به این آمار توجه کنید که کشور هند تنها 2.5 درصد فراوری دنیای این مواد را بر عهده دارد، و ایالات متحده آمریکا با کسب رده دوم ذخیره سازی عناصر کمیاب، تنها از 13 درصد کل منابع دنیای برخوردار است. بنابراین، فراوری ابزارهای موبایل در جایی که مواد خام به راحتی و به وفور در دسترس باشند، منطقی به نظر می رسد.
چین
همان طور که انتظار داریم، کشور چین نقش اصلی را در فراوری اسمارت فون ها ایفا می کند. این کشور علاوه بر مشارکت در فراوری شناخته شده ترین برندهای محصولات تکنولوژی، صاحب چندین برند نسبتاً معروف و پرطرفدار دنیای از جمله هوآوی، OPPO، وان پلاس، شیائومی، میزو و ZTE نیز هست.
البته پس از انتشار اخباری مبنی بر شرایط نامطلوب کاری در بعضی کارخانه ها، چندین کمپانی بین المللی اقدام به کاهش فراوریات خود در کشور چین کردند. با این حال هنوز هم بسیاری از محصولاتی که در بازار لوازم خانگی و الکترونیکی دیده می شوند، به صورت جزئی یا کامل در چین فراوری می گردند.
یکی از مشهورترین برندهایی که حضور قابل توجهی در صنعت فراوری چین دارد، اپل است. این کمپانی بسیاری از قطعات دیوایس های خود را در این کشور فراوری کرده و محصولات زیادی را در آنجا مونتاژ می کند، البته بسیاری از کارخانه های طرف قرارداد این کمپانی به علت شرایط کاری نامساعد و بروز خودکشی های متعدد بین کارگران مورد توجه مجامع بین المللی قرار گرفته اند.کمپانی لنوو که چندی پیش موتورولا را از گوگل خرید نیز اکثر محصولات خود را در چین فراوری می کند. آلکاتل نیز همین رویه را به کار بسته. همچنین LeEco، شرکت تازه واردی که اخیراً Vizio را به مبلغ 2 میلیارد دلار تصاحب کرد نیز اسمارت فون هایش را در سرزمین پهناور چین می سازد. علاوه بر برندهای چینی اشاره شده، سامسونگ نیز دو کارخانه فراوریی بزرگ در چین در اختیار دارد.
ژاپن
از گذشته های دور، رابطه تنگاتنگی بین فناوری های پیشرفته و نام ژاپن وجود دارد. هنوز هم وقتی از ژاپن بازدید کنید، می بینید بسیاری از تکنولوژی های جدید و حتی موارد پیش پا افتاده که در زندگی روزمره استفاده می شوند، در کشور ژاپن از کیفیت بالاتری برخوردارند. به همین دلیل سرزمین آفتاب تابان را می توان یکی از پیشگامان صنایع فراوریی دانست.
در خصوص موبایل های فراوری ژاپن، می توان به برند Kyocera اشاره نمود که در اوایل هزاره سوم کاملاً شناخته شده بود. این شرکت هنوز هم اسمارت فون های خود را در کشور مورد بحث می سازد. با این حال، معروف ترین فراوریکننده ژاپنی در حال حاضر، کمپانی معظم سونی است که موبایل های آن را با نام اکسپریا می شناسیم. گزارش ها نشان می دهند در حال حاضر، سونی بزرگ ترین فراوریکننده اسمارت فون در ژاپن به شمار می رود.کره جنوبی
طی چند دهه گذشته، کره جنوبی که یکی از فقیرترین کشورهای دنیا بود، به جرگه ثروتمندترین آنها پیوست. در واقع بانک دنیای در جدیدترین گزارش خود، این کشور را چهاردهمین اقتصاد قوی در سطح دنیا معرفی کرد. بدین ترتیب، در حال حاضر این کشور کوچک آسیای جنوب شرقی از نظر ابداع و نوآوری، به عنوان رقیبی سرسخت برای دو همسایه اش، یعنی چین و ژاپن به شمار می رود.
مدت هاست که نام کره جنوبی در صنعت با نام سامسونگ گره خورده، شرکتی که فروش سالانه اسمارت فون هایش در سطح دنیا همه رقبا، حتی اپل را پشت سر گذاشته و در مقام اول ایستاده. با این حال، نکته مهم این است که بیشتر محصولات کمپانی فوق از کشور ویتنام تأمین می شود و گزارش ها نشان می دهند ویتنام بیش از نیمی از اسمارت فون های سامسونگ را فراوری می کند؛ در نتیجه سهم فراوری کشور کره جنوبی در فراوری این دسته محصولات به 8 درصد کاهش یافته.
اما در این کشور، نام بزرگ دیگری همچون ال جی نیز به چشم می خورد که همیشه رقیب سامسونگ بوده و بیشتر محصولاتش را در کارخانه های کره جنوبی فراوری می کند. با در نظر دریافت مجموع فراوریات دو کمپانی مطرح کره جنوبی، این کشور از نظر فراوری اسمارت فون از ژاپن سبقت گرفته، اما این نکته را هم در ذهن داشته باشید که هر دو کمپانی فوق در حال تأسیس خطوط فراوریی در کشورهای همسایه هستند.هند
چند سال قبل، دولت هند کمپینی با نام در هند بسازید را به راه انداخت، که هدف آن تشویق فراوریکنندگان ملی و بین المللی برای فراوری محصولاتشان در این کشور بود، تا بدین ترتیب سرمایه گذاری خارجی مستقیم سرزمین خود را افزایش دهند.در راستای این طرح، احداث سایت های فراوریی در این کشور بسیار ساده تر شده و در نتیجه، چندین کمپانی مشهور مانند شیائومی، هوآوری و لنوو/موتورولا به فراوری بخشی از محصولات خود در این کشور اقدام کردند.
ظاهراً به خاطر اثربخشی سیاست های دولت هند، این کشور به زودی می تواند به قطب فراوری موبایل در دنیا تبدیل شده و به رقابت مستقیم با چین بپردازد. در سال 2015 این کشور شاهد 63 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی مستقیم بود.
علاوه بر برندهای چینی فوق، بسیاری از برندهای معروف دنیای نیز به راه اندازی سایت های فراوریی در کشور هند دست زده اند. فراوری محصولات سامسونگ از سال 2006 در این کشور در جریان است و در حال حاضر سه کارخانه از این کمپانی در هند فعال هستند، که آخرین واحد آن در سال قبل و صرفاً به منظور ساخت گلکسی S6 Edge راه اندازی شد.همچنین به تازگی کمپانی LG نیز بعضی از محصولاتش را در هند فراوری می کند، اگرچه فعلاً ظرفیت فراوری بسیار محدود است. HTC نیز سیاست مشابهی را در پیش گرفته، و دیگر شرکت ها همچون مایکروسافت، ایسوس و مایکرومکس نیز در صنعت فراوری هند ریشه دوانده اند.
پیش بینی می شود طی سال های آینده، کمپانی های دیگری مانند سونی نیز از توان فراوری کشور هند استفاده کرده و اقدام به تأسیس کارخانه در این کشور کنند.
تایوان
نام این کشور نیز از قدیم با فراوری محصولات الکترونیکی گره خورده. با این حال علی رغم محصولات متعددی که از تایوان به بازار دنیای عرضه می شوند، دو اسم درخشان تر از همه به چشم می خورند: HTC و ایسوس.
با وجود موفقیت نسبی سری Zenfone، هنوز نمی توان نقش مهمی را برای ایسوس در بازار اسمارت فون در نظر گرفت. فراوری موبایل در تایوان را می توان تقریباً در انحصار HTC دانست که بخش اعظم محصولات خود را در داخل کشور فراوری کرده، و مقدار کمی را نیز در هند می سازد.
همچنین همان طور که می دانید، کمپانی فوق اخیراً با گوگل وارد قرارداد شده و مسئولیت ساخت دو دیوایس نکسوس جدید با نام های Marlin و Sailfish را بر عهده گرفته. طبق اظهارات مسئولین این شرکت، هر دو اسمارت فون فوق در داخل کشور تایوان ساخته می شوند.به علاوه، موبایل انقلابی Nextbit Robin نیز در تایوان فراوری می شود. این محصول که ابتدا به عنوان پروژه کیک استارتر معرفی گردید، از فضای ذخیره سازی کلاود به جای حافظه داخلی استفاده می کند.
کانادا
شاید با مشاهده نام این کشور در فهرست فوق متعجب شوید. باید اذعان کرد که کانادا نقش معین کننده ای در فراوری دنیای اسمارت فون ندارد. تنها حضور برجسته این کشور در آمریکای شمالی را می توان به برند بلک بری نسبت داد که اخیراً با معرفی اولین موبایل اندرویدی اش با نام Priv و محصول جدید با نام غیرعادی DTEK50 میخواهد بازگشتی موفقیت آمیز به بازار تلفن همراه داشته باشد.
منبع: برترین ها