تیک تاک رقیب جدی اینستاگرام و فیس بوک

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، این اپلیکیشن به کاربران خود این امکان را می دهد تا فیلم های کمدی کوتاه یا ویدئو هایی از استعدادهایشان بسازند یا اجرای لیپسینگ (لب خوانی) داشته باشند.

تیک تاک رقیب جدی اینستاگرام و فیس بوک

میترا جلیلی| آخرین گزارش مؤسسه Sensor Tower نشان می دهد تیک تاک (TikTok)، یکی از محبوب ترین پلتفرم های شبکه اجتماعی جهان رکوردی جدید از خود به جا گذاشته است.

این اپلیکیشن موبایلی چینی تاکنون بیش از 1.5 میلیارد بار در گوگل پلی و همچنین اپ استور دانلود شده و در سال 2019، عنوان سومین اپلیکیشن برتر در فهرست اپ های غیربازی محبوب را به خود اختصاص داده است.

این رقم نشان از رشد 6 درصدی تعداد دانلود آن نسبت به سال گذشته دارد و ازسوی دیگر کاربران در هندوستان و امریکا از این اپ استقبال قابل توجهی داشته اند که این موضوع، نگرانی مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس بوک را به دنبال داشته است چراکه حالا دیگر یک رقیب جدی سر راه خود می بیند.

سومین اپ پردانلود جهان

گزارش مؤسسه Sensor Tower نشان می دهد که تیک تاک با 614 میلیون بار دانلود در سال 2019، پس از واتس اپ و فیس بوک مسنجر در جایگاه سوم ایستاده است. این اپلیکیشن به کاربران خود این امکان را می دهد تا فیلم های کمدی کوتاه یا ویدئو هایی از استعدادهایشان بسازند یا اجرای لیپسینگ (لب خوانی) داشته باشند.

واتس اپ و فیس بوک مسنجر به ترتیب با 707.4 میلیون دانلود و 636.2 میلیون دانلود در رتبه اول و دوم فهرست برترین اپ های غیربازی قرار دارند. فیس بوک و اینستاگرام هم به ترتیب با 587 میلیون بار و 376.2 میلیون بار دانلود در رده های بعدی یعنی چهارم و پنجم قرار گرفته اند. البته باید گفت: سال گذشته اپلیکیشن تیک تاک در حوزه اپ های غیربازی با 655.8 میلیون بار دانلود، چهارمین اپلیکیشن از نظر تعداد دانلود محسوب می شد.

تعداد دانلود های این شبکه اجتماعی چینی تا فوریه 2019 به یک میلیارد بار رسید و تنها 9 ماه پس از آن، 500 میلیون بار دیگر دانلود شد. تیک تاک نه تنها یکی از پردانلودترین اپلیکیشن های جهان در سال 2019 محسوب می شود بلکه یکی از پلتفرم ها با سریع ترین میزان رشد نیز به شمار می رود.

اگر بخواهیم میزان دانلود این اپ را در کشور های مختلف نیز مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که هر کشور چه سهمی از آن را در اختیار دارد باید گفت که هندوستان صدرنشین است و چین به عنوان خاستگاه این اپلیکیشن، از هند عقب افتاده است.

تیک تاک در هندوستان تنها در سال 2019، حدود 466.8 میلیون بار دانلود شده درحالی که کشور توسعه دهنده این اپ یعنی چین با 173.2 میلیون بار دانلود در جایگاه دوم قرار گرفته است. امریکا با 123.8 میلیون بار دانلود این شبکه اجتماعی در سال 2019 میلادی در ردیف سوم قرار گرفته است. درواقع هندوستان 31 درصد کل دانلود های تیک تاک را به خود اختصاص داده درحالی که این رقم برای چین به 11.5 درصد و برای امریکا به 8.2 درصد می رسد.

بجز میزان دانلود تیک تاک، مبلغ پرداخت های درون برنامه ای این اپلیکیشن نیز در سال 2019 روندی رو به رشد داشته است و کاربران برای دریافت خدمات بیشتر حاضر به صرف هزینه فراوانی بوده اند. از نظر این شاخص، چین از بقیه کشور ها پیشی گرفته است.

گزارش مؤسسه Sensor Tower نشان می دهد که این رقم در سال 2019 حدود 115.3 میلیون دلار بوده است که در این میان تخمین زده می شود کاربران چینی رقمی حدود 84.5 میلیون دلار یعنی نزدیک به نیمی از هزینه های درون برنامه ای را به خود اختصاص داده اند.

کاربران امریکایی هم در کنار بریتانیا دیگر گروه هایی هستند که در ردیف 3 کشور برتر جدول پرداخت های درون برنامه ای اپلیکیشن تیک تاک قرار دارند. کاربران در امریکا و بریتانیا نیز به ترتیب 62.4 میلیون دلار و 6.9 میلیون دلار برای پرداخت های درون برنامه ای این اپلیکیشن هزینه کرده اند.

امنیت سایبری تیک تاک زیر ذره بین

مؤسسه Sensor Tower یادآور شده است که تیک تاک تنها اپلیکیشن جزو 5 اپ برتر این فهرست است که در مالکیت فیس بوک قرار ندارد و ازسوی دیگر نخستین شبکه اجتماعی چینی محسوب می شود که باعث نگرانی مارک زاکربرگ شده است.

درواقع بسیاری، تیک تاک را رقیبی قدرتمند برای فیس بوک می دانند بویژه اینکه در میان کاربران جوان محبوبیت بالایی دارد تا جایی که بیش از اینستاگرام و فیس بوک دانلود شده و دلیل نگرانی اصلی مارک زاکربرگ است. ازسوی دیگر موضوع امنیت سایبری این اپ برای بسیاری چندان شفاف نیست.

این موضوع را وقتی در کنار تنش های چین و امریکا و جنگ تجاری این دو کشور قرار دهیم می بینیم که دامنه این مشکل کمی گسترده تر است. قانونگذاران امریکایی و رگولاتور ها این شرکت را بشدت زیر نظر دارند تا دریابند که چگونه اطلاعات و دیتای کاربران امریکایی را جمع آوری می کند و از این اطلاعات چه استفاده ای می شود.

برخی از این قانونگذاران نگران جاسوسی دولت چین از کاربران هستند هرچند تیک تاک بار ها عنوان کرده است که اطلاعات کاربران را در چین ذخیره نمی کند.

ژانگ ییمینگ مدیرعامل شرکت ByteDance، شرکت مادر اپلیکیشن تیک تاک گفت: تاکنون هیچ درخواستی از دولت چین مبنی بر دسترسی به اطلاعات کاربران دریافت نکرده ایم. دامنه نگرانی از جاسوسی این پلتفرم تا آنجاست که سربازان ارتش امریکا اجازه نصب تیک تاک را روی گوشی خود ندارند.

تلاش زاکربرگ برای مقابله با تیک تاک

مارک زاکربرگ بنیانگذار فیس بوک علاوه بر موضوع امنیت سایبری، نگران محبوبیت بالای اپلیکیشن تیک تاک نیز هست چرا که شرکت ByteDance با خرید اپلیکیشن موسیقی امریکایی Musical.ly با بهای یک میلیارد دلار به این حوزه نیز وارد شده و به این ترتیب عملاً پا در کفش سرویس های پخش موسیقی غربی همچون اسپاتیفای و اپل موزیک خواهد کرد که این موضوع هم از دیگر نگرانی های موجود نسبت به ظهور این اپلیکیشن آسیایی قدرتمند در جهان است.

با توجه به این موضوع، زاکربرگ هم بلافاصله دست به کار شده است؛ به عنوان مثال فیس بوک برای مقابله با تیک تاک، یک سرویس ویدئویی فیلم های کوتاه با نام Lasso راه اندازی کرده است. اینستاگرام نیز یک سرویس با نام Reels را در برزیل راه اندازی کرده تا بتواند مانع حضور تیک تاک در این کشور شود. حال باید منتظر ماند و دید مارک زاکربرگ چگونه می تواند از این دردسر تازه خود را نجات دهد و همچنان بخش بزرگی از بازار جهان را دراختیار بگیرد.

نگاهی به تیک تاک

تیک تاک (TikTok) یک شبکه اجتماعی ویدئویی محبوب است که توسط شرکت چینی Bytedance ارائه شده است. این اپلیکیشن که در عرض 2 سال به رکورد هایی جالب توجه دست یافته و حالا ارزش 75 میلیارد دلاری دارد، در سال 2017 برای بازار های خارج از چین ارائه شد.

این شرکت که سال 2012 توسط یکی از مهندسان نرم افزار چینی با نام ژانگ ییمینگ بنیانگذاری شد به کاربر اجازه می دهد تا ویدئو های کوتاه لیپسینگ (لب خوانی)، کمدی و موسیقی ایجاد کند و همچنین از فیلتر هایی خاص برای این ویدئو ها بهره بگیرد.

این اپ که اکنون در 150 بازار جهانی و با 75 زبان در دسترس کاربران قرار گرفته است، سال گذشته پردانلودترین اپلیکیشن در امریکا شناخته شد که خود یک رکورد محسوب می شود.

منبع: فرادید

به "تیک تاک رقیب جدی اینستاگرام و فیس بوک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تیک تاک رقیب جدی اینستاگرام و فیس بوک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید