40 بازارچه صنایع دستی در آینده نزدیک افتتاح می شود
به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، ایرنا/ براساس سخنان وزیر میراث فرهنگی کشور، 40 بازارچه صنایع دستی در آینده نزدیک افتتاح می شود.
سید عزت الله ضرغامی در بازدید از نمایشگاه جانبی ششمین جشنواره صنایع دستی و هنرهای سنتی فجر گفت: 40 بازارچه صنایع دستی آخرین مراحل آماده سازی را پشت سر می گذارد که بزودی افتتاح می شود و این امکان را برای همه هنرمندان این حوزه در سراسر کشور فراهم می کند که محصولات خود را در این بازارچه ها نمایش دهند و عرضه کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: همچنین در شهرهای بزرگ در پی ایجاد و راه اندازی بازارچه های متعدد صنایع دستی هستیم. که در حال حاضر در مرحله جانمایی است و این اقدامات به عنوان یکی از اولویت ها در معرفی ظرفیت های ارزشمند ملی است که فعالیت های گسترده ای در این زمینه برنامه ریزی شده است.
وی افزود: اگر محصولات صنایع دستی گسترده تولید شود، قطعا در مناسب سازی قیمت ها تاثیر خواهد گذاشت و قیمت ها بگونه ای تعدیل می شود که همه مردم می توانند صنایع دستی بخرند. از طرفی با نوآوری هایی که انجام می شود به سمت کاربردی شدن صنایع دستی در زندگی مردم گام برداشتیم و البته با بسته بندی های زیباتر میتوان در عرضه محصولات در بازارهای داخلی و خارجی تحول ایجاد کنیم.
وزیر میراث فرهنگی گفت: در حدود 300 رشته صنایع دستی تولیدات ارزشمند در سراسر کشور وجود دارد، تقریبا در تنوع صنایع دستی حرف اول را در جهان می زنیم. نمایشگاه جانبی صنایع دستی در جشنواره صنایع دستی فجر یک بخش کوچکی از فعالیت های بسیار گسترده در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور است. در این نمایشگاه هر چقدر هم تلاش شود نمیتوان گوشه کوچکی از عظمت رشته های هنر سنتی که هویت و فرهنگ ایرانیان را تشکیل می دهد، نشان داد.
ضرغامی گفت: به تناسب ظرفیت محیط و فضای نمایشگاهی و موزه ملی ایران که میزبان خوبی برای این مجموعه هاست، معاونت صنایع دستی وزارتخانه تا جایی که فرصت بوده و توان داشت، تلاش کرد نمونه های خوبی را که نشان دهنده مجموعه های بزرگتری را از این رشته ها و هنرها است، در معرض نمایش بگذارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شرح داد: آثار نمایشگاه و جشنواره صنایع دستی فجر بسیار متنوع و ارزشمند است. هر ایرانی اگر یک دور در این نمایشگاه بزند، بسکمک از نشانهای هویتی خود و توانمندی و ظرفیت ملی کشور را متوجه می شود. آثار موجود در نمایشگاه صنایع دستی فجر با سرپنجه هنر ایرانیان تولید می شود، برخی از این آثار بازار داخلی و خارجی دارند و برخی هم نمونه سازی های ارزشمندی است که برای حفظ این رشته های ساخته شده و ضروری است.
شهر و روستاهای صنایع دستی مقاصد تازه گردشگری هستند
ضرغامی گفت: فرایند معرفی شهر و روستاهای صنایع دستی با سرعت ادامه دارد. بسکمک از شهرهای ایران نامزد معرفی و ثبت یک رشته خاص و منحصر بفرد رشته ارزشمند صنایع دستی هستند که البته با دقت کامل پفراینده ها بررسی می شود.
وزیر میراث فرهنگی گفت: برای معرفی شهرها و روستاهای صنایع دستی باید فعالیت تبلیغاتی و رسانه ای انجام شود وزارتخانه در حدی این کار را انجام می دهد اما بخش عمده آن به عهده رسانه هاست. هر چه رسانه در سطح ملی و فراملی برند خاص شهرها و روستاهای صنایع دستی را معرفی کنند، در جذب گردشگر به این منطقه ها کمک می کند.
وی شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایع دستی را مقاصد تازه گردشگری دانست و گفت: هنرهای سنتی و صنایع دستی یکی از مهمترین و موثرترین حوزه ها در صنعت گردشگری هستند. گردشگری جاذبه های مختلف دارد که یکی از مهمترین آنها صنایع دستی است. گردشگران به هر نقطه ای که سفر می کنند از صنایع دستی و هنرهای سنتی ویژه مقصد سفر سوال می کنند. در بسکمک از شهرها بازارچه هایی راه اندازی شدند، برخی هم در مراحل ابتدایی هستند و در برنامه آینده وزارتخانه است.
منبع: همگردی