خبرنگاران ترسی کشنده تر از مرگ

به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، سنندج - خبرنگاران - وارد داروخانه که می شوم متصدی خانم با گوشی همراهش صحبت می نماید، پس از سلام و احوالپرسی به مخاطبش آنسوی خط می گوید: ماسک، دستکش، ژل ضدعفونی کننده هیچی نداریم، حالا حرفتو بگو...

خبرنگاران ترسی کشنده تر از مرگ

چهارشنبه 30 بهمن ماه در خبری اعلام شد نتایج آنالیز های پزشکی در شهر قم نشان می دهد دو شهفرایند به ویروس کرونا مبتلا هستند و بعد از آن به فاصله کوتاهی خبر مرگ این افراد در سانه های مجازی و حقیقی منتشر شد.

تصاویر و فیلم هایی که پیش از آن از چین، مرکز شیوع این ویروس منتشر شده بود، ترس را به جان و روح شهفرایندان ایرانی تزریق کرد و از همان روز هر چه ماسک و ژل ضدعفونی نماینده و دستکش بود، در داروخانه ها به فروش رفت و این کالاها کمیاب و بتدریج نایاب شد.

به بیشتر از 10 داروخانه در شهر سنندج سر زدم، هیچکدام این ملزومات را نداشتند، چند نفری گفتند سفارش داده ایم معلوم نیست برای مان بفرستند یا نه، شرکت های توزیع دارو هم اینها را ندارند باید صبر کنید.

به زحمت توانستم از یکی از داروخانه های خیابان پاسداران، محلول آب و الکل را از یکی از متصدیان بگیرم، تا محلول به دستم رسید، خیالم راحت شد، این راحتی خیال برایم نشانه ای از ترسی بود که به جان داشتم و از آن بی خبر بودم.

خانمی در یکی از داروخانه ها آمده بود تا قرص آنتی بیوتیک بگیرد و از سوزش گلو و سردرد شکایت داشت، متصدی بلافاصله علایمش را پرسید و برایش آزیترومایسین تجویز کرد، برایم عجیب بود که در این شرایط هم دست از خود درمانی بر نمی داریم و عجیب تر اینکه متصدی داروخانه هم به جای پزشک نسخه تجویز می نماید.

ضدعفونی نماینده هایی که پیش از این لیتری 70 هزار تومان بود حالا افزایش قیمت 4 برابری دارند و مایع یک چهارم لیتری آن به قیمت 80 هزار تومان در بعضی مراکز فروش لوازم بهداشتی و پزشکی یکی از خیابان های معروف سنندج فروخته می شود و هیچ نظارتی هم بر فرایند گران فروشی این کالاها وجود ندارد.

متصدیان برای آشنایان خود از این ملزومات دارند اما برای کسانی که آشنا و پارتی در داروخانه ها ندارند، جواب همه یکی است، نداریم یا با خواهش و تمنا شاید به زحمت یکی پیدا می شود و دلش برای مشتری بسوزد یه ماسک و یه ژل ضد عفونی با چند برابر قیمت به او بفروشد.

کسی حق مردن ندارد

بیماری کرونا (corona) یا هر بیماری به علت ناشناخته شدن، یک موقعیت ترس را در بدن ایجاد می نماید و اتفاقاتی که به هر صورت به بدن آسیب وارد می نمایند علاوه بر آسیب های جسمانی، یک ترومای روانی هم ایجاد می نمایند.

علت این شوک هم این است که شخص دچار مجموعه ای از معضلات می شود و امکان برگشت یا احساس زنده ماندن و در خطر بودنش را می فهمد.

آشنایی و فهم درست از یک مساله و یا یک موجودیت غیرقابل انکار، سبب می شود تا با آن با اعتماد به نفس بالاتری روبرو شویم و به جای ترس کوشش کنیم با شیوه های معقولانه تر، به بی اثر یا کم اثر کردن مشکل یاری کنیم، اما ناگفته نماند که احساس ترس در انسان، مدام باعث بقای آن شده ولی این ترس باید ترس منطقی باشد و نه عامل تضعیف اگر چه ترس یک عکس العمل طبیعی است ولی نباید آن را به گونه ای بزرگ کرد که تمام زندگی فرد تحت تاثیر آن قرار گیرد.

ویروس از کجا آمد؟

گفته می شود ویروس کرونا برای اولین بار از یک سوپر مارکت مواد غذایی در شهر ووهان که به طور غیرقانونی گوشت حیوانات وحشی می فروخت، به دیگر نقاط و مردم منتشر شده است.

متخصصان می گویند احتمالا این ویروس ابتدا در خفاش ها فراوری شده و سپس به وسیله دیگر گونه ها به انسان سرایت نموده است.

ویروس کرونا چقدر خطرناک است؟

ویروس کرونا سبب سرماخوردگی معمولی و بعضی بیماری های خطرناک تر از جمله سندروم حاد تنفسی (سارس) و سندروم تنفسی خاورمیانه ای (مرس) می شود. تب، سرفه، نفس نفس زدن و تنگی نفس از علائم عمده کرونا است.

بسیاری از کسانیکه به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند قبلا از شرایط صحی نامساعد رنج می بردند یا افراد مسن با سیستم ایمنی ضعیف بودند، آمار در چین نشان می دهد در حدود 2 درصد از مبتلایان به ویروس جدید کرونا جان خود را از دست داده اند.

این آمار تاکید می نماید کرونا از سرماخوردگی فصلی مرگبار تر اما از سارس کم خطرتر است، سارس درحدود 10 درصد از مبتلایان را می کشد و بیماری مرس در سال 2012 در حدود 35 درصد از افراد مبتلا را کشت.

کمبود ماسک نداریم

نگرانی مردم از کمبود ملزومات بهداشتی در حالی است که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان می گوید: ماسک به اندازه کافی در سطح استان و بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

ابراهیم قادری البته این را هم گفت که استفاده از ماسک برای افراد عادی ضرورتی ندارد و شست وشوی دست ها به صورت مرتب، رعایت بهداشت تنفسی و پرهیز از ترددهای غیرضروری در اماکن عمومی از راهکارهای مهم و لازم برای پیشگیری در برابر ویروس کرونا است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کردستان همچنین به بعضی سوءاستفاده ها در زمینه توزیع ماسک با قیمت بالا اشاره نمود و گفت: اداره بازرسی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان در این زمینه نظارت کامل دارد و مردم می توانند هر گونه تخلفی در این زمینه را گزارش نمایند.

بعضی می گویند: در بیجار ماسک های عادی 100 تا 150 تومانی حدود سه تا چهار هزار تومان به فروش می رسد البته اگر گیر بیاید، ماسک های فیلتردار هم با افزایش قیمت چندبرابری به بیش از 15 تا 20 هزار تومان برای هر عدد رسیدند و حالا دیگر نایاب شده اند.

فراوری و توزیع ماسک رایگان

در این میان شرکت شادمهر حریر کردستان در سقز اعلام نمود که به صورت رایگان، ماسک فراوری و جهت توزیع در اختیار اداره صمت قرار میدهد، ماسک های بهداشتی فراوریی این شرکت، دارای لایه ضد پُرز و قابل شستشو است این شرکت فراوریی، روزانه چهار تا پنج هزار ماسک فراوری و در میان مردم توزیع خواهد شد.

این گام اول بود و واحدهایی در سنندج و قروه هم اعلام آمادگی کردند تا ماسک مورد احتیاج شهفرایندان را فراوری و روانه بازار نمایند، نبود ماسک در داورخانه ها در حالی است که دیروز چند شهفرایند سنندجی در میدان آزادی این شهر ماسک رایگان میان مردم توزیع می کردند.

همه با هم علیه کرونا

هرچند مسوولان استان تدابیری برای جلوگیری از شیوع بیماری در بین مردم انجام داده اند که از آن جمله می توان به تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و اماکن فرهنگی، هنری و ورزشی تا انتها هفته و ضدعفونی وسایل نقلیه عمومی و دیگر اقدامات بهداشتی اشاره نمود.

اما نقش ما مردم در این میان بسیار پررنگ تر است، ویروس کرونا مهمان چند روزه نیست و به جای استرس و نگرانی بهتر است روحیه خود و اطرافیان را تقویت نموده و تمام نکات بهداشتی را رعایت کنیم تا بتوانیم بیماری را مهار و کنترل کنیم.

از سویی اگر در خانه مساک و ملزومات ضدعفونی احتکار نموده ایم، آن را به همسایه ها و آشنایانی که به آن دسترسی ندارند، بدهیم و میان دوستان و آشنایان توزیع کنیم.

خودمان را بگذاریم جای آن پرستار و پزشک و کادر درمان بیمارستان هایی که با ویروس چشم در چشم هستند و برای نجات جان بیماران خطر را به جان خریده اند، بگذاریم این ملزومات برای آنانی باشد که در معرض خطر مستقیم ابتلا هستند، باید همه باهم به مقابله با این ویروس بپردازیم، گام اول را رعایت بهداشت خود و گام دوم را با رعایت بهداشت عمومی برداریم.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران ترسی کشنده تر از مرگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران ترسی کشنده تر از مرگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید