سازمان بهداشت جهانی: اجساد عامل انتقال ویروس کرونا نیستند
به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، سازمان بهداشت جهانی با صدور دفترچه هدایت در مورد افراد متوفی در اثر ابتلا به ویروس کرونا، به این شایعه که اجساد این افراد عامل انتقال این ویروس هستند، انتها داده و آن را تکذیب کرد.
به گزارش امروز (دوشنبه) شبکه تلویزیونی الجزیره، چنین شایعه ای باعث شده تا در بعضی از نقاط دنیا با جنازه افراد متوفی بر اثر ویروس کرونا برخورد توهین آمیزی گردد و حتی خویشاوندان و نزدیکان آنها از حضور و مشارکت از بیم مبتلا شدن به این ویروس در مراسم کفن و دفن این اجساد اجتناب کنند.
در همین رابطه شنبه گذشته در دو روستا در کشورهای مصر و سودان اهالی این دو روستا از خاکسپاری دو فرد متوفی در اثر کرونا جلوگیری نموده و با نیروهای نظامی درگیر شدند. این موضوع باعث شد تا دانشگاه الازهر مصر با صدور فتوایی بر لزوم محترم شمردن جنازه متوفی تاکید کند.
سازمان بهداشت دنیای تاکید نمود: تا به امروز هیچ گونه اطلاعاتی مبنی بر اینکه اجساد مردگان عامل انتقال ویروس کرونا است، دریافت نشده و همچنین هیچ موردی دال بر اینکه شخصی در اثر تماس با فرد متوفی به ویروس کرونا مبتلا شده، گزارش نشده است.
سازمان بهداشت دنیای در ارتباط با نگرانی مردم از برقراری ارتباط مستقیم با افراد متوفی با صدور دفترچه هدایت به پرسش های مطرح شده در این زمینه پاسخ داده است.
آیا باید جنازه فرد متوفی را سوزاند
این طرز تفکر که باید جنازه فرد مبتلا به بیماری کووید 19 را سوزاند، اشتباه است و اگر موردی این چنینی وجود دارد، بنا بر اعتقادات و آداب و رسوم اجرا شده و ارتباطی با قواعد بهداشتی دفن اجساد ندارد.
آیاد باید در دفن تعجیل کرد و یا آن را به تاخیر انداخت
دفترچه راهنما سازمان بهداشت دنیای تاکید نمود که در تمام مدت باید کرامت فرد درگذشته و آداب و رسوم دینی و خواست و تمایل خانواده اش در مورد دفن جسد مدنظر قرار گیرد.
همچنین باید مدت زمان مورد نظر برای انجام اقدامات لازم و کفن و دفن جسد در نظر گرفته گردد و از تعجیل در این خصوص اجتناب ورزید.
دست اندرکاران امر دفن چگونه خود را از ویروس در امان نگه دارند
آنها باید دستان خود را قبل و بعد از تماس با جسد و محیط پیرامون وی به خوبی ضد عفونی نموده و از لوازم شخصی محافظ استفاده کنند.
چگونه باید جنازه را مهیا کرد
باید تا آنجا که می توان از حرکت و انتقال دادن جسد اجتناب کرد و آن را با پارچه ای پوشاند و به سرعت آن را به سردخانه انتقال داد .
سازمان بهداشت دنیای گفت که قبل از انتقال جسد به سردخانه نیازی به ضد عفونی کردن آن وجود ندارد و نیازی به استفاده از صندوق های انتقال جنازه نیست، مگر آنکه جسد ترشحات زیادی داشته باشد.
احتیاط های لازم در هنگام غسل چیست
افراد دست اندرکار غسل و کفن و دفن جسد باید قبل از آن از لوازم شخصی محافظ مانند دستکش و ماسک و لباس مخصوص استفاده کنند .
احتیاط های لازم برای حفظ سلامت خانواده و دوستان جسد چیست
سازمان بهداشت دنیای خاطر نشان کرد که خانواده فرد متوفی می تواند او را ببیند و با او خداحافظی کنند، بدون آنکه او را لمس کنند. البته این امر برای افراد بالاتر از 60 سال و بچه ها و افراد مبتلا به بیماری های صعب العلاج توصیه نمی گردد.
اصول و ضوابط کالبدشکافی چیست
اگر قرار شد جنازه کالبدشکافی گردد، باید این امر در حضور کمترین تعداد از متخصصان با پوشش کاملا محافظ و بهداشتی و اتخاذ اقدامات ایمنی لازم صورت گیرد.
اصول و مقررات مراسم دفن چیست
افراد مسئول دفن جسد باید حتما دستکش به دست داشته باشند و پس از مراسم دفن و بیرون آوردن دستکش ها، دست های خود را با آب و صابون بشویند و لباس هایی که بر تن داشتند را بیرون آورده و آنها را شستشو دهند.
مقررات بهداشتی نماز میت چیست
به گزارش سازمان بهداشت دنیای، این موضوع به اعتقادات دینی و آداب و رسوم تشییع کنندگان بستگی دارد. البته روحانی و دست اندرکاران امور مربوط به جسد باید از دستکش و ماسک استفاده کنند و از دست زدن به جسد اجتناب کنند و پس از خاتمه مراسم لباس های خود را آب بسیار گرم و صابون بشویند.
آیا باید لباس های فرد متوفی را باید از بین برد
سازمان بهداشت دنیای گفت که لباس های فرد متوفی را نمی توان در لباسشویی با آب و صابون و دمای کمتر از 60 درجه شست و باید دمای آب لباسشویی بین 60 تا 90 درجه باشد. در ضمنً در صورت نبود لباسشویی باید لباس های فرد متوفی را در حوضچه عظیم با آب داغ و صابون شستشو داد و آنها را در محلول کلر غلیظ 0.05 حداقل به مدت 30 دقیقه قرار داد و سپس آنها را در معرض تابش مستقیم خورشید قرار داد تا خشک شوند.
شیوع ویروس کرونا برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین بعد از انجام یک سری تحقیقات، در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی ماه 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین گفت.،ایرنا
اخبار مربوط به ویروس کرونا در ایران و دنیا را اینجا بخوانید
منبع: ایران آنلاین