7 ترفند جالب مرورگر کروم که از وجودشان بی خبر بودید
به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، گوگل کروم یکی از محبوب ترین مرورگرهای وب در جهان است و بسکمک از کاربران به استفاده روزانه از آن می پردازند، اما آیا می دانستید که این مرورگر رمز و رازهای خودش را هم دارد؟ یک کاربر عادی از کروم برای دسترسی یافتن به شبکه های اجتماعی، برنامه های مرتبط با شغل و چیزهای مشابه استفاده می کند، اما مرورگر گوگل انبوهی از قابلیت های داخلی هم دارد که می توانند به شما در یک روز پرمشغله و طولانی کمک کنند.
از ارسال صفحات وب به موبایلتان تا کنترل آسان تر مدیا، در این مقاله از 7 کاری پرده برداشته ایم که نمی دانستید می توانید در مرورگر گوگل کروم به انجام برسانید.
1. گروه بندی و مدیریت تب ها
آیا شما هم یکی از آن افرادی هستید که به صورت هم زمان انبوهی از تب ها را باز می کنند؟ در این صورت کروم با چندین قابلیت داخلی، هوای شما را دارد. یکی از این قابلیت Tap Group است و همین طور گزینه هایی برای کنترل دستی تب ها که در منوی راست کلیک روی نوار New Tab تعبیه شده اند.
کار را با Tab Groups آغاز می کنیم که به شما اجازه می دهد تب ها را با نام و رنگ بندی مشخصی گروه بندی کنید و دیگر نیازی به جدا نگه داشتن آن ها در بالای پنجره مرورگرتان نیست. با این قابلیت، برای مثال قادر به دسته بندی هرآن چه به خریدهای آنلاینتان مربوط می شود یا اجزای خاص یک پروژه تحقیقاتی خواهید بود. یا می توانید تمام تب هایی را با یکدیگر گروه بندی کنید که به صورت مداوم و روزانه به استفاده از آن ها می پردازید.
برای استفاده از Tap Groups لازم است چند تب باز داشته باشید. سپس روی تبی که می خواهید گروه بندی شود راست کلیک کرده و گزینه Add Tab to New Group را انتخاب کنید. سپس قادر به تغییر نام گروه تب و رنگ آن خواهید بود. در آینده با راست کلیک و انتخاب Add Tab to Group قادر به افزودن تب های بیشتر خواهید بود. ضمناً با راست کلیک روی گروه، هر زمانی قادر به بستن یا حذف گروه ها خواهید بود.
از طریق منوی راست کلیک روی هر تب، قادر به مدیریت دستی آن تب هم خواهید بود. اگر روی یک تب راست کلیک کنید، قادر به مشاهده دسترسی به گزینه های کنترلی برای منتقل کردن تب به پنجره ای تازه، بستن تمام تب ها در چپ یا راست و حتی امکان باز کردن یک تب تازه در کنار قبلی خواهید بود.
2. ارسال صفحات وب به دیوایس های دیگر
آیا می خواهید صفحه وبی که اکنون در حال مشاهده اش روی کامپیوتر هستید را روی دیوایسی دیگر بفرستید؟ کروم این کار را برایتان آسان کرده است. اگر از اپلیکیشن کروم یا iOS یا اندروید استفاده کنید و درون اکانت گوگل یکسانی لاگین باشید، می توانید با تنها دو کلیک، صفحات وب را میان دیوایس هایتان به اشتراک بگذارید.
برای این کار کافی است که خیلی ساده روی روی تب مد نظرتان در بالای نوار تب های گوگل کروم راست کلیک کنید. از اینجا، قادر به انتخاب گزینه Send to Your Devices خواهید بود. سپس لیستی از دیوایس هایی که کروم روی آن ها نصب است به نمایش در می آید و می توانید لینک را به سرعت از اینجا ارسال کنید. فقط اطمینان حاصل کنید که کروم روی دیوایس مقصد فعال است.
3. باز کردن دوباره تب هایی که اتفاقی بسته اید
آیا در حال کار روی چیزی مهم بودید و به شکلی اتفاقی تب یا پنجره را بستید؟ نیاری به نگرانی نیست، چنین اتفاقات ناخواسته ای رخ می دهند و کروم هم هوایتان را دارد. برای بازگردانی تب کافی است روی دکمه New Tab راست کلیک و سپس گزینه Reopen Closed Tab را انتخاب کنید. این قابلیت از طریق گزینه Reopen Closed Windows برای پنجره هایی که اتفاقی بسته شده اند هم کار می کند. در مجموع گوگل یک میان بُر جذاب طراحی کرده که شما را از سر و کله زدن با منوی تاریخچه بی نیاز می کند.
4. اسکن کد QR برای باز کردن وب سایت روی موبایل
پیشتر به ارسال تب های کروم به سایر دیوایس هایتان اشاره کردیم، اما برای استفاده از آن قابلیت باید درون اکانت گوگل خود لاگین باشید. اگر از کروم همراه با یک اکانت گوگل استفاده نمی کنید، همچنان قادر به باز کردن وب سایت ها روی موبایلتان خواهید بود، بدون نیاز به استفاده از اکانت گوگل یا حتی خود مرورگر کروم.
این قابلیت به لطف استفاده از یک کد QR امکان پذیر شده است. فقط حواستان باشد که تنها برخی وب سایت ها از آن پشتیبانی می کنند. هر زمان که روی لینک سایت در نوار آدرس کلیک کردید و یک کد QR کوچک به نمایش درآمد (در کنار آیکن Favorites)، یعنی وب سایت مورد اشاره از این قابلیت پشتیبانی می کند و با کلیک روی آیکن QR، یک کد مخصوص برای اشتراک گذاری به دست می آید.
بعد از این می توانید در موبایلتان به دنبال اپلیکیشن خواندن کد های QR بگردید و آنچه روی مرورگر به نمایش در می آید را اسکن کنید. لینک انتخابی در نهایت روی مرورگر پیش فرض موبایل باز می شود و الزامی به استفاده از گوگل کروم وجود ندارد.
5. استفاده از گزینه های کنترل یکپارچه مدیا
آیا در حال گوش دادن به موسیقی محبوبتان از طریق یوتیوب هستید؟ یا شاید دارید یک ویدیوی یوتیوبی تماشا می کنید؟ اگر می خواهید موسیقی یا ویدیو را متوقف یا پخش کنید، نیازی نیست که به تب مربوط به ویدیو پلیر بروید. کروم گزینه هایی برای کنترل یکپارچه مدیا دارد.
برای کنترل مدیایی که از یک تب فعال پخش می شود، تنها باید به دنبال آیکن کوچک موزیک در کنار آیکن پروفایلتان در بالای گوگل کروم بگردید. اگر روی این کلیک کنید شاهد یک مدیا پلیر خواهید بود که گزینه های Pause ،Fast Forward یا Rewind را در اختیارتان می گذارد. در برخی وب سایت ها مانند یوتیوب، حتی می توانید ویدیو را در همین تنظیمات به نمایش در آورید. به این ترتیب، به هر تب تازه ای هم که بروید، ویدیو همواره به نمایش در خواهد آمد.
6. تغییر موتور جست وجوگر پیش فرض
اگر می خواهید از موتور جست وجوگر دیگری به جز گوگل استفاده کنید -مثلا شاید DuckDuckGo- می توانید در زمان خودتان صرفه جویی کرده و آن وب سایت را درون کروم به عنوان موتور جست وجوی پیش فرض تعیین کنید. به این ترتیب با تایپ کردن هر متنی در نوار آدرس کروم، دیگر مستقیما به جست وجوگر گوگل هدایت نمی شوید.
برای تعیین موتور جست وجوی پیش فرض به صورت دستی، لازم است روی آیکن سه نقطه عمودی در کنار آیکن پروفایلتان کلیک کنید و سپس به سراغ گزینه Settings بروید. از این جا باید گزینه Search Engine را در نوار کناری انتخاب کنید. سپس روی Manage Search Engine و در نهایت Add کلیک کنید. در تصویر بالا ویکی پدیا به صورت دستی اضافه شده و از این به بعد هربار که Wikipedia را درون نوار آدرس تایپ کنید، یک گزینه برای جست وجو داخل ویکی پدیا به نمایش درمی آید.
7. اشتراک گذاری صفحه
اگر بخواهید لپ تاپ یا کامپیوتر خود را به نمایشگری ثانویه متصل کنید تا چیزی خاص را به نمایش درآورید، احتمالا انتظار دارید که این کار از طریق سیم کشی اضافه امکان پذیر شود. اما اگر یک دیوایس کروم کست گوگل (با قیمت حدود 20 دلار) بخرید و آن را به تلویزیون یا مانیتور خود متصل کنید، می توانید هرآنچه روی تب کروم یا نمایشگر کامپیوترتان به نمایش درمی آید را به صورت بی سیم مخابره کنید.
برای اشتراک گذاری صفحه در کروم، کافی است روی آیکن سه نقطه عمودی در کنار آیکن پروفایلتان کلیک کنید. سپس باید دیوایس مجهز به کروم کست در لیست به نمایش درآید. از اینجا می توانید به سراغ گزینه Sources بروید و یک منبع را در لیست انتخاب کنید.
منبع: Digital Trends
منبع: دیجیکالا مگ