طرز تهیه دسر شکلاتی سه رنگ؛ یک عصرانه خاص و خوشمزه
به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، مهم ترین قسمت در تهیه کرم و ژله خارج کردن آن از قالب است برای این که راحت تر باشید کرم و ژله را معمولاً از یک روز قبل درست کنید و بگذارید یک روز کامل در یخچال بماند تا کاملاً سفت گردد سپس از یخچال خارج کنید با کارد تمیز با احتیاط دور قالب را جدا کنید بعد قالب را چند ثانیه در ظرف آب گرم قرار دهید تا به آن شوک وارد گردد.
امروزه دسر ها پای ثابت سفره مجالس و مهمانی های شده اند و در طعم ها و شکل های مختلف تهیه می شوند. در این بخش روش تهیه دسر شکلاتی سه رنگ را برای شما در نظر گرفته ایم این دسر بسیار خوشمزه و در عین حال آماده سازی آن بسیار آسان است امیدوارم این دسر خوشمزه را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
این دسر از سه قسمت شکلاتی تیره، شکلاتی روشن و کرم تشکیل شده است که در ادامه به صورت کامل طرز تهیه هر قسمت شرح داده می گردد.
مواد لازم برای قسمت شکلاتی تیره
آب جوش 1 و 1/2 لیوان
آب سرد برای حل کردن ژلاتین 60 گرم
پودر ژلاتین 12 گرم معادل 1 و 1/2 قاشق سوپخوری
برای حل کردن ژلاتین همواره 5 برابر وزن ژلاتین آب سرد ضروری است.
پودر هات چاکلت آماده 2 بسته
شکر 3 تا 4 قاشق سوپخوری
شکلات تلخ 50 گرم
طرز تهیه قسمت شکلاتی تیره
1- آب جوش + شکر + پودر هات چاکلت + شکلات تلخ را روی حرارت ملایم مرتب هم می زنیم تا مواد کاملاً یکدست گردد.
2- پودر ژلاتین + آب سرد را روی بخار آب قرار می دهیم تا شفاف گردد سپس ژلاتین را کنار می گذاریم تا کمی خنک گردد بعد به مایع شکلاتی اضافه می کنیم.
3- اگر مواد را داغ به هم اضافه کنید کرم شما دون دون می گردد برای جلوگیری از این حالت بهتر است مواد را ابتدا هم دما کنید یعنی وقتی احساس کردید مواد خنک شده است آرام آرام چند قاشق از مایع شکلاتی را ابتدا به ژلاتین اضافه کنید بعد که دما ها تقریباً یکی شد همه مواد را با هم مخلوط کنید.
4- سپس مواد را در قالب مورد نظر بریزید و داخل یخچال قرار دهید برای اینکه کار تمیز درآیند مواد را با احتیاط و با قاشق داخل قالب بریزید سپس اطراف ظرف را با یاری دستمال کاغذی یا گوش پاک کن تمیز کنید.
ژلاتین را باید روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید می توانید روی سماور یا کتری در حال جوش بگذارید تا شفاف گردد.
مواد اولیه لازم برای قسمت شکلاتی روشن
شیر 1 و 1/2 لیوان
شکر 4 تا 5 قاشق سوپخوری
پودر هات چاکلت 1 بسته
آب سرد 60 گرم
پودر ژلاتین 12 گرم
طرز تهیه قسمت شکلاتی روشن
1- شکر + شیر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاملاً داغ گردد، ولی نجوشد سپس پودر هات چاکلت را اضافه می کنیم و می گذاریم کنار تا خنک گردد.
2- ژلاتین + آب سرد را روی بخار آب قرار می دهیم تا کاملاً شفاف گردد.
3- وقتی ژلاتین کمی خنک شد به شیر ولرم اضافه می کنیم و کنار می گذاریم به این نکته توجه داشته باشید که اگر ژلاتین داغ باشد شیر می برد در نتیجه کرم شما خراب می گردد بنابراین ابتدا کمی از شیر و ژلاتین را با هم مخلوط کنید اگر دما مناسب بود سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.
4- مواد که کمی خنک شد قالب را از یخچال خارج کنید و روی قسمت شکلاتی تیره مواد را اضافه کنید اگر مواد داغ باشد لایه زیری خراب می گردد باز هم مواد را با قاشق اضافه کنید و اطراف ظرف را تمیز کنید.
مواد لازم برای قسمت سفید
شیر 2 لیوان
شکر 6 تا 8 قاشق سوپخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
خامه صبحانه 3 قاشق سوپخوری
پودر ژلاتین 18 گرم
آب سرد 90 گرم
طرز تهیه قسمت سفید
1- شیر + شکر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر حل گردد بعد کنار می گذاریم تا کمی خنک گردد.
2- خامه + وانیل را با چنگال هم می زنیم وقتی شیر کمی از حرارت افتاد به آن اضافه می کنیم توجه داشته باشید اگر شیر داغ باشد می برد پس اول چند قاشق از شیر را به ظرف خامه اضافه کنید تا اصطلاحاً هم دما گردد بعد همه مواد را با هم مخلوط کنید.
3- وقتی مواد خنک شد داخل قالب بریزید و در یخچال قرار دهید.
برای اینکه کرم شما زیباتر باشد وقتی در قالب می ریزید از تیره به روشن قرار دهید.
در این قسمت ضروری است شرحاتی در مورد ورق و پودر ژلاتین بدیم:
در تهیه دسر ها ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چه موقع از ورق ژلاتین و چه موقع از پودر ژلاتین باید بهره ببرید برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که برای تهیه همه دسر ها هم می توانید از ورق ژلاتین بهره ببرید هم پودر ژلاتین، اما نکاتی در مورد آماده سازی آن ها وجود دارد که در ادامه خدمتتون عرض می کنیم.
مهم ترین تفاوت بین ورق و پودر ژلاتین این است که دسر هایی که با ورق ژلاتین تهیه می شوند به نسبت لطیف تر هستند بنابراین بهتر است از ورق ژلاتین بهره ببرید.
هر ورق ژلاتین معادل 3 گرم است هر قاشق چای خوری استاندارد شیرینی پزی پودر ژلاتین هم 3 گرم است برای هر یک گرم پودر یا ورق ژلاتین 5 برابر آب احتیاج دارید یعنی برای 12 گرم پودر یا ورق ژلاتین 60 گرم آب ضروری است.
برای استفاده از پودر ژلاتین باید از آب سرد بهره ببرید وقتی پودر ژلاتین و آب را با هم مخلوط کردید برای اینکه شفاف گردد آن را روی حرارت غیر مستقیم (بخار آب کتری یا سماور) قرار دهید.
اگر خواستید از ورق ژلاتین بهره ببرید ابتدا توی یک کاسه آب سرد بریزید بعد ورق ها را توی آب خیس کنید بعد با توجه به وزن ورق ها آب سرد کنار می گذارید بعد از اینکه ورق ها کمی نرم شد آن ها را داخل آبی که از قبل کنار گذاشته اید قرار دهید سپس روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا نرم و شفاف گردد.
اگر در دستور شیر یا مایعی داشتید که باید روی حرارت قرار بگیرد ورق ژلاتین را وقتی که نرم شد به شیر یا مایعی که روی حرارت گذاشتید و داغ شده است اضافه کنید و اجازه بدهید شفاف گردد.
وقتی ژلاتین آماده شد و خواستید آن را به بقیه مواد اضافه کنید اگر داغ اضافه کنید دسر شما دون دون می گردد اگر خیلی هم سرد شده باشد ژلاتین می بندد و با بقیه مواد ترکیب نمی گردد برای جلوگیری از این مسائل وقتی ژلاتین کمی از حرارت افتاد اصطلاحاً مواد را هم دما کنید یعنی کم کم چند قاشق از مایع دسر را به ژلاتین اضافه کنید وقتی که هم دما شدند سپس همه مواد را با هم ترکیب کنید.
نکات لازم در تهیه کرم های شکلاتی
1- قالب های پلاستیکی یا فلزی (گالوانیزه) برای تهیه کرم ها بهتر هستند خارج کردن کرم از قالب های سیلیکونی احتیاج به مهارت بیشتری دارد لذا اگر تازه کار هستید از قالب های فلزی یا پلاستیکی بهره ببرید.
2- قبل از آغاز به کار قالب مورد نظر را با آب سرد بشویید و در فریزر قرار دهید تا کاملاً سرد گردد.
3- هر لایه از کرم را که در قالب ریختید کاملاً اطراف آن را تمیز کنید، چون موقعی که دسر را در ظرف سرو قرار می دهید اگر اطراف آن را تمیز نکرده باشید زیبایی آن کم تر می گردد دیگر نمی توانید کاری کنید، چون دسر خودش را گرفته و سفت شده است.
4- لایه بعدی را وقتی اضافه کنید که لایه زیرین تقریباً خودش را گرفته باشد اگر لایه زیرین خوب نگرفته باشد سنگینی مواد رویی باعث می گردد لایه زیرین متلاشی گردد اگر هم خیلی سفت شده باشد ممکن است دو لایه به هم نچسبند.
5- مهم ترین قسمت در تهیه کرم و ژله خارج کردن آن از قالب است برای این که راحت تر باشید کرم و ژله را معمولاً از یک روز قبل درست کنید و بگذارید یک روز کامل در یخچال بماند تا کاملاً سفت گردد سپس از یخچال خارج کنید با کارد تمیز با احتیاط دور قالب را جدا کنید بعد قالب را چند ثانیه در ظرف آب گرم قرار دهید تا به آن شوک وارد گردد.
ظرفی که می خواهید دسر را در آن سرو کنید زیر آب سرد قرار دهید سپس مثل موقعی که برنج را بر می گردانید دسر را برگردانید اگر از ظرف جدا شده باشد معمولاً یک صدایی می دهید اگر جدا نشد مجدداً با چاقو دور آن را در بیاورد و این مراحل را تکرار کنید وقتی دسر را از ظرف خارج کردید با دستمال کاغذی کاملاً اطراف ظرف تمیز کنید توجه داشته باشید که دسر را در مرکز ظرف برگردانید.
6- برای اینکه دسر شما جلوه زیباتری داشته باشد بهتر است که آن را در ظرف چینی سفید برگردانید سپس می توانید با خامه فرم گرفته یا شکلات چیپسی آن را تزیین کنید شکلات چیپسی را از لوازم قنادی ها تهیه کنید.
منبع: فرادید