ویژگی های خاص سیر و پیاز که تا به حال نشنیده اید
به گزارش انجمنهای سلوبلاگ، ایرنا/ سیر و پیاز همواره مورد توجه و استقبال همه بوده است؛ همچنین پیاز به دلیل ماندگاری بالایی که داشت به مسافت های دور ارسال و معامله میشد. بر اساس مطالعهای که در انگلیس صورت گرفته است، زمانی که از محصولات باغی صحبت میشود، پیاز بعد از گوجه فرنگی دومین محصول مهم است.
در حال حاضر هم محققان آمریکایی، انگلیسی، فرانسوی ، ایتالیایی و محققان سایر کشورها فواید مصرف سبزیجاتی مانند سیر، پیاز و پیازچه را برای سلامتی تایید نمودهاند.
تحقیقات نشان دادهاند که چگونه این سبزیجات به تسهیل سم زدایی بدن یاری نموده و به عنوان آنتی اکسیدانهای قوی عمل مینمایند، واکنشهای ایمنی را تحریک مینمایند و التهاب را کاهش میدهند.
چه ویژگی هایی سیر و پیاز را خاص می نماید؟
بعضی دانشمندان معتقدند که اجزای موجود در پیاز و سیر موسوم به آلی سولفیدها و بیوفلاونوئیدها عامل مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی هستند. مطالعات نشان داده افرادی که مقادیر زیادی سیر و پیاز مصرف می نمایند در مقایسه با افرادی که مقدار کمتری از این سبزیجات مصرف می نمایند، کمتر به سرطان و بیماری قلبی مبتلا می شوند.
پشتیبانی تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به سرطان
محققان موسسه ملی سرطان در مطالعه ای متوجه شدند که مصرف روزانه 10 گرم (تقریبا دو قاشق چایخوری) و یا مقدار بیشتری سیر، پیاز و یا پیازچه با خطر کمتر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد.
مطالعه دیگری که در دانشگاه وسترن رزرو انجام شد، نشان داد که سیر ممکن است به کاهش میزان بروز تومورهای پیش سرطانی (پولیپ ها) در روده عظیم یاری کند.
مصرف سیر و پیاز برای سم زدایی بدن
از دیگر فوایدی که مصرف سیر و پیاز برای سلامتی دارند می توان به یاری آنها به تسهیل سم زدایی بدن اشاره نمود.
بسیاری از سرطان هایی که تصور می گردد از آسیب به دی.ای.ان ایجاد می شوند اغلب از سموم محیطی ناشی می شوند.مطالعه ای که در مرکز تحقیقات سرطان فرد هاچینسون در سیاتل اجرا شده، نشان داد که خوردن یک قاشق چایخوری سیر تازه و نصف فنجان پیاز در روز، موجب افزایش سطح آنزیمی می گردد که سموم موجود در سلول های خونی زنان سالم را از بین می برد.نویسندگان این مطالعه معتقدند که مردان به دلیل داشته جثه بدنی عظیمتر، به طور موثر برای بهره برداری از این تاثیر به دوز بالاتری احتیاج دارند.
مطالعه دیگری که در اسکاتلند انجام شد نیز نشان داد که مصرف پیاز داغ مقاومت سلول های خونی را نسبت به آسیب دی.ان.ای افزایش می دهد.
سیر و کلسترول
درحالیکه یک کارآزمایی بالینی بسیار مشهور در دانشگاه استنفورد نشان داد که سیر سطح کلسترول را در افراد سالم که کلسترول نسبتا بالایی دارند، کاهش نمی دهد، اما پیش از این مطالعات نشان داده اند که مصرف سیر اثرات مفید بیشتری بر سطح کلسترول زنان در مقایسه با مردان و نیز در بیماران مبتلا به دیابت و یا مبتلا به بیماری قلبی نسبت به افراد سالم دارد.
اما انتشار گزارش های خبری مورد نتیجه منفی مطالعه دانشگاه استنفورد باعث شد به این مسئله توجه نگردد که اثرات کاهش دهنده کلسترول بر اثر مصرف سیر برای همه افراد یکسان نیست و هر آزمایشی که در آن درصد زیادی مردان سالم شرکت داشته باشند باعث می گردد که تاثیر کاهش کلسترول در نتیجه مصرف سیر در بیماران مبتلا به دیابت و بیماری قلبی نادیده گرفته گردد.
بعلاوه درحالیکه توجه زیادی به ارتباط میان کلسترول و بیماری قلبی می گردد اما فواید مصرف سیر در پیشگیری از بیماری قلبی احتمالا به دلیل عواملی به غیر از تغییر در سطح کلسترول است.
به ویژه آزمایش های بالینی نشان داده اند که مصرف مرتب سیر، باعث کاهش رسوب کلسیم و اندازه پلاک شریانی در عروق کرونر شده و از لخته شدن خون پیشگیری نموده و موجب تقویت چرخش خون در افراد مورد مطالعه می گردد.
چگونه سیر و پیاز را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنیم؟
حداقل میزان موثر سیر و پیاز برای اضافه نمودن به رژیم غذایی روزانه دو قاشق غذاخوری سیر و یا دو قاشق غذا خوری پیاز یا پیازچه به صورت خرد شده یا رنده شده است.
هنگام خرید پیاز حتما باید توجه داشت که پیازهای کاملا تازه را جدا سازید. پیاز باید بسیار سفت و لایه بیرونی آن دست نخورده باشد. پیاز و سیر خرد شده می توانند نقطه آغاز پخت هر نوع غذایی باشند. سیر و پیاز را می توان به غذای اصلی و یا سوپ و املت افزود و طعم مطبوعی به آنها اضافه نمود. افزودن پیازچه خرد شده چاشنی مناسبی برای سس ها، ساندویج ها، سالادها و غذاهای گریل شده هستند.
منبع: همگردی